Apple lÀmnade nÀstan 1 miljard dollar till Samsung efter att ha misslyckats med att bestÀlla tillrÀckligt med OLED

Apple lÀmnade nÀstan 1 miljard dollar till Samsung efter att ha misslyckats med att bestÀlla tillrÀckligt med OLED
I ett nötskal: LÀgre Àn förvÀntat försÀljning av iPhone kommer att ha besvikit Apple, men Samsung skörde fördelarna. Att inte sÀlja tillrÀckligt med telefoner innebar att Cupertino bestÀllde fÀrre OLED-paneler Àn vad kontraktet med Samsung föreskrev. Som sÄdan var Apple tvunget att betala sin rival en böter pÄ cirka 950 miljoner dollar.

I förra mÄnadens resultatvÀgledning förutspÄdde Samsung att rörelseresultatet ökade med 23 procent under de tre mÄnaderna som slutade i juni, och det trots en nedgÄng pÄ 7,4 procent jÀmfört med föregÄende Är. Den koreanska jÀtten noterade att siffrorna inkluderade en engÄngsvinst i sin displayverksamhet.

Medan Samsung aldrig avslöjade vilken kund som gjorde betalningen eller beloppet, trodde man att Apple hade överlĂ€mnat cirka 750 miljoner dollar till Samsung Display efter att ha köpt fĂ€rre OLED-paneler Ă€n kontrakt. Men enligt en rapport frĂ„n DSCC var siffran faktiskt “nĂ€rmare 950 miljoner dollar.”

“Apple-betalningen förvĂ€ntade sig sannolikt det som annars skulle ha varit en rörelseförlust för visningsenheter till ett rörelseresultat”, stĂ„r det i rapporten.

Det hÀr Àr inte första gÄngen Apple misslyckas med att uppfylla sitt OLED-kontrakt med Samsung Display. Samma sak hÀnde under andra kvartalet förra Äret efter dÄlig försÀljning under semestern 2018, vilket resulterade i en straff som tros ha varit cirka 683 miljoner dollar. Som konstaterats av 9To5Mac Àr det osannolikt att Apple har betalat kontant i det fallet; istÀllet skulle det ha lagt extra order till den punkt dÀr Samsungs vinst var lika med böterna. Det Àr oklart om sÄ ocksÄ var i Är.

Covid-19-pandemin har pÄverkat tillverkningen och efterfrÄgan pÄ smarttelefoner, och försÀljningen förvÀntas nÄ en tioÄrsnivÄ 2020. Vi kommer att ta reda pÄ hur hÄrd butik och fabriksnedlÀggningar drabbade Apple under sitt intÀktssamtal den 30 juli.