Apple lÀmnar in motsats mot stereohörlurar uppfinnaren Koss

Apple lÀmnar in motsats mot stereohörlurar uppfinnaren Koss
I sammanhanget: I ett drag som sÄg mycket ut som patenttrolling stÀmde Koss Apple för pÄstÄtt intrÄng i sina patent med flera av sina ljudprodukter. Det kan dock ha saboterat sin egen rÀttegÄng pÄ grund av ett avtal mellan de tvÄ företagen, varför Apple har lÀmnat in en rÀttegÄng och Àr osannolikt att lösa.

Förra mÄnaden stÀmde företaget som var pionjÀr för stereohörlurarna Apple vid den amerikanska tingsrÀtten i Waco, Texas, och hÀvdade att Cupertino-företaget gjorde intrÄng i inte mindre Àn fem av sina patent gÀllande trÄdlösa hörlurar och trÄdlös anslutning. Koss tog problem med AirPods, AirPods Pro, Beats-serien av hörlurar, liksom Apple Watch och HomePod.

Apple ÄtervÀnder till Koss med en sexpunktsrÀknare (upptÀckt av Patently Apple) i USA: s tingsrÀtt för norra distriktet i Kalifornien San Jose Division, dÀr de hÀvdar att Koss pÄstÄenden inte har nÄgon grund i verkligheten. En av punkterna Àr sÀrskilt farlig för Koss, eftersom det handlar om ett sekretessavtal mellan de tvÄ företagen.

Tydligen har representanter för Koss och Apple trĂ€ffats vid flera tillfĂ€llen för att diskutera licensiering av den tidigare patent. Apple beslutade sĂ„ smĂ„ningom att inte licensiera nĂ„gon av dem, men de tvĂ„ företagen undertecknade ett sekretessavtal den 6 augusti 2017, vilket innebar att ingen av parterna kunde anvĂ€nda det som diskuterades eller förekomsten av dessa diskussioner “i en tvist eller nĂ„got annat administrativt eller rĂ€ttsligt förfarande för alla syften. “

Detta innebÀr att stÀmningsansökan frÄn Koss kan göras vÀrdelös inom en snar framtid, eftersom företaget bryter mot avtal och Apple sÀger att det har bevis för att det inte bryter mot nÄgra patent nÀr de designar sina ljudprodukter.

Till exempel beskriver ett av de patent som Koss Ă„beropat i sin stĂ€mning anvĂ€ndningen av en processor för “vid aktivering av en anvĂ€ndarkontroll av hörlursenheten, initiering av överföring av en begĂ€ran till den fjĂ€rranslutna nĂ€tverksanslutna servern.” Apple förklarar att det inte Ă€r fallet med AirPods, som bara kommunicerar med en lokal enhet de har parats ihop med.

PÄ ett annat sÀtt hÀvdar Koss att det finns patent för in-ear-designen som anvÀnds i mÄnga trÄdlösa hörlurar, inklusive AirPods Pro. Det Àr helt möjligt att Koss tÀnker gÄ efter andra hörlurstillverkare men valde att rikta sig mot Apple eftersom det Àr den rikaste i gÀnget. Koss Àr inte kÀnt som ett patentroll, och det banade faktiskt in mÄnga teknologier bakom stereohörlurar, sÄ det hÀr Àr ett konstigt drag frÄn ett företag som Àr respekterat inom ljudindustrin.