Apple lanserar 50 miljoner dollar i förskottsfond för indie-skivbolag

Apple lanserar 50 miljoner dollar i förskottsfond för indie-skivbolag
Den stora bilden: Apple har skapat en fond pÄ 50 miljoner dollar för att hjÀlpa oberoende skivbolag att betala sina artister och upprÀtthÄlla verksamheten under det pÄgÄende Covid-19-utbrottet. Fonderna kommer att tÀckas av framtida intÀkter, men för mÄnga behöver de pengar just nu och detta hjÀlper till att uppnÄ det mÄlet.

Fonden kommer i form av förskott pÄ framtida royalties och kommer att finnas tillgÀnglig för etiketter med en direkt Apple Music-distributionsavtal som uppnÄr en lÀgsta kvartalsgrÀns pÄ 10 000 USD i Apple Music-intÀkter.

Apple skickade i ett e-postmeddelande till etiketter som erhÄllits av Rolling Stone att varje förskott kommer att baseras pÄ en etikettens tidigare intÀkter. Cupertino tillade att erbjudandet görs i god tro att etiketter kommer att kanalisera medlen till artister och verksamheter baserat pÄ ekonomiska behov.

Musikindustrin Àr en av mÄnga som har lidit under pandemin. Levande musik har lagts pÄ obestÀmd tid, bÄde smÄ shower och stora. South by Southwest avbröts förra mÄnaden medan Coachella och Beale Street Music Festival bÄda har omplacerats till oktober.

MÄnga musiker vÀnder sig nu till onlineplattformar som Patreon för att hÄlla inkomsterna. Andra som Blake Shelton och Gwen Stefani anvÀnder plattformar som YouTube för att dela ny musik med sina fans medan vissa lutar sig pÄ crowdfunding-plattformar som GoFundMe för lÀttnad.

Masthead-kredit: Andrew H. Walker, Jim Weber