Apple lanserar rÀntefria avbetalningsplaner för iPhone, iPad och Mac för Apple-kortÀgare

Apple lanserar rÀntefria avbetalningsplaner för iPhone, iPad och Mac för Apple-kortÀgare
I korthet: Om Apple-korten inte tilltalade tillrÀckligt för dig vill Cupertino-teknikjÀtten göra det till en bekvÀm plattform för att köpa nÀstan vilken enhet som helst som den sÀljer i sin amerikanska webbutik. Det börjar idag med införandet av nollprocentiga rÀntebetalningar för kortanvÀndare.

Redan i december började Apple testa vattnet med ett rÀntefritt iPhone-finansieringsalternativ via Apple Card för sina kunder, och om vi följer Tim Cooks kommentarer under hans senaste intjÀningssamtal med investerare, kÀnde företaget att det snart skulle behöva expandera det till andra produkter.

Idag har Apple officiellt avslöjat att du nu kan anvÀnda samma 12-mÄnaders betalningsplan nÀr du vÀljer att köpa en Mac, en iPad eller tillbehör som AirPods, AirPods Pro, Magic Keyboard och Apple Pencil. Med pandemin som lÀmnar mÄnga med fÀrre förbrukningsmedel, ser ett drag som detta ut som en bra idé att uppmuntra mÀnniskor som Àr pÄ staketet eftersom de inte lÀtt har rÄd med en viss Apple-produkt som en kostnad pÄ förhand.

Du kan till exempel köpa basmodellen 16-tums MacBook Pro för en nyans under 200 dollar per mÄnad i 12 mÄnader. Om du vill ha en Mac Pro börjar den pÄ knappt 500 dollar per mÄnad och Apple har tyst lagt till ett SSD-uppgraderingssats för det tillsammans med ett kraftigare GPU-alternativ för MacBook Pro.

Förutom betalningsplanen med nollrÀnta som tÀcker nÀstan allt som Apple sÀljer i sin amerikanska webbutik, fÄr du ocksÄ de tre procent dagliga kontanterna pÄ alla köp du gör.

För produkter som Apple TV, HomePod och AirPods kan du betala dem över sex mÄnader, och Àven om det inte finns nÄgon indikation pÄ att du kan göra detsamma för andra produkter som iPod touch eller Apple Watch, Àr det möjligt att Apple kan lÀgga till dessa i blanda inom en snar framtid. Apple uppmuntrar dig ocksÄ att köpa tillbehör med större inköp för att fÄ möjlighet att betala dem alla genom samma 12-mÄnaders avbetalningsplan.

Bild med tillstÄnd Hadrian