Apple lanserar reparationsprogram frÄn tredje part i Kanada och EU

Apple lanserar reparationsprogram frÄn tredje part i Kanada och EU
I ett nötskal: En gÄng en alltför strikt produktreparationsnazist, har Apple underlÀttat sina policyer för att fixa sina enheter nyligen. Det lanserar nu ett reparationsinitiativ frÄn tredje part till EU och Kanada. Det startade programmet förra Äret och har sett ett positivt svar, med över 700 butiker som har fÄtt utbildning, verktyg och delar för att fixa iPhones.

PÄ onsdagen meddelade Apple att de utvidgar sitt reparationsprogram frÄn tredje part till Kanada och Europa. Den initierade tjÀnsten för ungefÀr ett Är sedan i USA. Piloten erbjuder oberoende verkstÀder verktyg, utbildning och tillgÄng till Apple-certifierade delar för att fixa sina produkter.

“Vi Ă€r glada över att kunna utvidga vĂ„rt oberoende reparationsprogram till fler platser i USA och till företag i hela Europa och Kanada”, sĂ€ger COO Jeff Williams. “NĂ€r en kund behöver reparera vill vi att de ska ha en rad alternativ som inte bara passar deras behov utan ocksĂ„ garanterar sĂ€kerhet och kvalitet sĂ„ att deras iPhone kan anvĂ€ndas sĂ„ lĂ€nge som möjligt.”

Initiativet Àr typ av en stor sak eftersom Cupertino har ett dÄligt rykte hos publiken som har rÀtt att reparera. Det har deltagit med andra företag i lobbyverksamhet mot lagar som skulle tvinga det att göra sina verktyg och delar tillgÀngliga för allmÀnheten och konkurrerande verkstÀder. Installera Mac-datorer med obehöriga reparationsdödsbrytare hjÀlpte inte heller nÄgot.

PĂ„ senare tid har Apple dock lossat sitt dödsgrepp om att hĂ„lla reparationer internt. Tidigare i Ă„r började det erbjuda fixar hemma. Innan dess lossade det begrĂ€nsningar som hindrade auktoriserade partners eller till och med Genius Bar frĂ„n att fixa iPhones som hade “manipulerats” med eller anvĂ€nt obehöriga delar.

Företaget hÀvdar att det för nÀrvarande har mer Àn 5 000 godkÀnda reparationsplatser. Detta antal inkluderar Apple-butiker, certifierade butiker, Best Buy och de 700 plus oberoende leverantörerna som det har grönljus sedan programmet startade i augusti förra Äret. Ytterligare 140 amerikanska reparationsföretag vÀntar pÄ godkÀnnande.

Att delta Àr inte bara en frÄga om att be Apple om verktygen. Det finns trÀningsvideor och en verifieringsprocess att gÄ igenom innan de fÄr klarsignal. Reparationshus som Àr intresserade av att fixa iPhones uppmanas att registrera sig online via sin oberoende reparationsleverantörsportal.

Bildkredit: Difught