Apple lanserar watchOS 5.2-uppdatering med EKG-appen i Europa och Hong Kong

apple-watch-ecg

“Apple watchOS 5.2 ger EKG-app f√∂r att m√§ta hj√§rtrytm och oregelbunden hj√§rtrytmavisering i Hongkong och 19 l√§nder i Europa”

Efter iOS 12.2 och macOS 10.14.4 släpper Apple nu upp watchOS 5.2-uppdateringen till sin Watch-serie. Detta ger den efterlängtade EKG-appen och oregelbundna hjärtrytmaviseringar i Hongkong och 19 andra länder i Europa. Watch Series 4 innehåller stöd för EKG, och den senare funktionen kontrollerar hjärtslag i bakgrunden och skickar ett meddelande om en oregelbunden hjärtrytm, som verkar vara förmaksflimmer, upptäcks.

apple-watch-ecg

EKG-appen fungerar med de nya elektroderna inbyggda i bakkristallen och den digitala kronan på Apple Watch Series 4, vilket gör det möjligt för användare att ta ett EKG genom att röra vid Digital Crown. Den kompletterar kretsen och mäter elektriska signaler över användarens hjärta. Apple säger att alla inspelningar, tillsammans med tillhörande klassificeringar, och eventuella noterade symtom lagras säkert i Health-appen på iPhone och en PDF med resultat kan användas för att dela med en läkare. Varumärket hävdar också att EKG-appen på Apple Watch kan visa 98,3 procent känslighet vid klassificering av AFib och 99,6 procent specificitet vid klassificering av sinusrytm.

Den oregelbundna rytmen, som finns tillgänglig på Apple Watch Series 1 eller senare, kontrollerar användarens hjärtrytm i bakgrunden för tecken på oregelbunden hjärtrytm med den optiska hjärtsensorn. Om den upptäcker en oregelbunden rytm vid fem rytmkontroller i minst 65 minuter, kommer den att varna användarna med ett meddelande. Detaljer om dessa nya funktioner kommer att finnas i hälso-appen.

Apple Watch EKG

WatchOS 5.2 finns redan i √Ėsterrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Luxemburg, Nederl√§nderna, Norge, Portugal, Rum√§nien, Spanien, Sverige, Schweiz och Storbritannien. Anv√§ndare m√•ste ocks√• uppdatera iPhone till iOS 12.2 som rullades ut tidigare denna vecka.