Apple lovar att lansera programvarupatch för grupp FaceTime-anropsfel nÀsta vecka

Apple lovar att lansera programvarupatch för grupp FaceTime-anropsfel nÀsta vecka

“Gruppens FaceTime-fel har pĂ„verkat alla enheter som kör iOS 12.1 eller senare och Ă€r planerad att fixas under nĂ€sta vecka”

Apple har lagt ut ett officiellt uttalande om gruppen FaceTime-avlyssningsfel och sÀger att det har korrigerat bristen pÄ sina servrar och kommer att lansera en uppdatering till iOS under den kommande veckan. Felet, som pÄverkade Group FaceTime-anvÀndare pÄ alla enheter som kör iOS 12.1 eller senare, gjorde det möjligt för anvÀndare att avlyssna pÄ mottagarens ljud och video utan deras vetskap. Ljudet sÀndes till den som ringer utan att det inkommande samtalet accepteras eller avvisas i mottagarens Ànde.

Apple Group FaceTime

Buggen rapporterades först av en mor och son till Thompson-familjen, som pÄstod sig ha skickat flera e-postmeddelanden till Apple angÄende samma, tillsammans med ett videobevis den 22 januari. Och Àven om de i stort sett ignorerades av Apple tills hela avsnittet sprÀngde pÄ sociala medier, i ett officiellt uttalande till 9to5mac, Apple har tackat familjen för att rapportera problemet.

”Vi har fixat sĂ€kerhetsfelet för Group FaceTime pĂ„ Apples servrar och vi kommer att utfĂ€rda en programuppdatering för att Ă„teraktivera funktionen för anvĂ€ndare nĂ€sta vecka. Vi tackar familjen Thompson för att ha rapporterat felet. Vi ber om ursĂ€kt till vĂ„ra kunder som drabbats och alla som Ă€r oroliga för denna sĂ€kerhetsfrĂ„ga. Vi uppskattar allas tĂ„lamod nĂ€r vi avslutar processen, ” uttalandet lyder.

Apple har vidare sagt att de inaktiverade Group FaceTime-funktionen sĂ„ snart dess team blev medvetet om felet och började arbeta med en fix. I verkligheten svarade Apple dock bara nĂ€r hela scenariot blev utbrett – e-postmeddelandena och videorna som delades av Thompson-familjen daterades den 22 januari, men den första reaktionen frĂ„n Apple kom nĂ€stan en vecka efter det.