Apple lurade nÀstan 1 miljon dollar av studenter

Apple lurade nÀstan 1 miljon dollar av studenter

”Apple var omedveten om bedrĂ€gerisystemet och reparerade enligt uppgift nĂ€stan 1493 iPhones av de mer Ă€n tre tusen falska iPhones som det fick för service”

Apple kan ha reparerat tusentals falska iPhones innan de kunde inse att det lurades. Företagets förfalskade varor Ă€r ett dussin i dessa dagar och Ă€ven om det inte bryr sig mycket om det, sĂ„g tvĂ„ studenter – Yangyang Zhou och Quan Jiang – frĂ„n Oregon till att det gjorde det nu. Studenterna körde ett falskt reparationsschema för iPhone sedan 2017, vilket orsakade en total skada pĂ„ cirka 895 800 dollar (totalt cirka 620 kronor), enligt företagets uppskattningar.

De tvĂ„ studenterna hade förfalskade telefoner skickade till dem i bulk frĂ„n Kina, som senare tog dem till Apple och hĂ€vdade att de ‘inte kommer att sĂ€tta pĂ„ eller göra en reparation’ bĂ„de online och i butiker. DĂ€refter skickades ersĂ€ttningstelefonerna tillbaka till kĂ€llan i Kina och fick pengar in pĂ„ Jiangs mors konto. Det rapporteras att Apple reparerade eller bytte iPhone-enheter mot renoverade och returnerade cirka 1 493 av de mer Ă€n tre tusen falska iPhonerna som de fick för reparation innan de insĂ„g att nĂ„got var fiskigt.

Apple-iPhone-XS-Max-18

FrÄgan togs upp med Apples bedrÀgeriavdelning 2017, som sedan skickade Jiang tvÄ upphörande och upphörande order för att stoppa systemet, men fick inget svar. För tillfÀllet Àr det inte klart om Apple varna om bedrÀgeriet internt eller hamnmyndigheterna som har undersökt misstÀnkta iPhone-transporter frÄn Kina i slutet av 2017. Hur som helst Àr Apple nu medvetet om bluffen och sakerna ser dystra ut för de tvÄ Kinesiska studenter.

Å andra sidan hĂ€vdar Zhous advokat att hans klient kommer att bevisas oskyldig eftersom han inte var medveten om att iPhonesna han fick frĂ„n Kina var förfalskade och bara tog uppdrag för tjĂ€nsten. Samma sak gĂ€ller Jiang som har anklagats för trĂ„dbedrĂ€geri samt handel med förfalskade enheter. Med reparerade iPhones som skickas tillbaka till Kina mĂ„ste det ses om Apple kan fĂ„ tillbaka nĂ„got frĂ„n bedrĂ€geriprogrammet.