Apple Mac App Store erbjuder utvecklare möjligheten att slÀppa appuppdateringar i faser

Globala appintÀkter uppgÄr till 39,2 miljarder dollar, Apple fick 25,5 miljarder dollar trots fÀrre nedladdningar: Sensor Tower

“MacOS-utvecklare kan nu slĂ€ppa automatiska appuppdateringar i faser via Mac App Store under en sju dagars period och de kan ocksĂ„ pausa uppdateringen om de hittar ett problem”

I ett inlÀgg pÄ Apple Store Connect-forumet har Apple meddelat att macOS-utvecklare nu kan slÀppa appuppdateringar pÄ ett stegvis sÀtt genom sin Mac App Store. Apple har ocksÄ förklarat att utvecklarna kan slÀppa de automatiska uppdateringarna under en sju dagarsperiod. Hittills har utvecklarna möjlighet att slÀppa uppdateringarna i faser, som introducerades för tvÄ Är sedan pÄ WWDC 2017.

BlogginlĂ€gget pĂ„ Apple Store Connect-webbplatsen sĂ€ger att under det sju dagars fönstret kommer automatiska uppdateringar att rullas ut gradvis, till en ökande andel av de anvĂ€ndare som har aktiverat instĂ€llningen “automatiska uppdateringar”. MacOS-utvecklarna kan slĂ€ppa uppdateringarna i den hĂ€r processen genom att aktivera Phased Release för automatiska uppdateringar i App Store Connect. I blogginlĂ€gget nĂ€mns dock ocksĂ„ att ”alla anvĂ€ndare kan fortfarande installera uppdateringen manuellt frĂ„n App Store nĂ€r som helst.“

Schemat för den stegvisa lanseringen Àr:
ÄppleEnligt inlĂ€gget mĂ„ste utvecklare följa vissa instruktioner. I det första steget mĂ„ste de klicka pĂ„ Mina appar pĂ„ App Store Connect-hemsidan och sedan mĂ„ste de vĂ€lja sin egen app. I den vĂ€nstra kolumnen visas appversionen, utvecklarna mĂ„ste klicka pĂ„ den version som de vill skicka. Det tredje steget Ă€r att vĂ€lja SlĂ€pp uppdatering under en sju dagars period med den stegvisa utgĂ„van i avsnittet Fasad version för automatiska uppdateringar och sedan i det sista steget mĂ„ste de spara instĂ€llningarna för att avsluta processen.

Utvecklare kan ocksÄ pausa den fasvisa utgÄvan nÀr som helst, totalt upp till 30 dagar, om de hittar ett problem med sina uppdateringar.