Apple macOS fÄr ny batterihantering för att förbÀttra MacBook-batteriets livslÀngd

Apple macOS fÄr ny batterihantering för att förbÀttra MacBook-batteriets livslÀngd
I sammanhanget: Apples nÀsta macOS-uppdatering kommer att innehÄlla en batterihanteringsfunktion som ska bevara lÄngvarig batterihÀlsa och fungerar precis som den gör pÄ iOS 13. En subtil förÀndring av hur batteriet laddas kan minska den kemiska Äldringen som Àr ansvarig för den gradvisa minskad kapacitet över tid.

TvÄ viktiga saker som konsumenterna vill ha i en mobil, batteridriven enhet Àr möjligheten att arbeta bort frÄn ett eluttag sÄ lÀnge som möjligt och ladda snabbt för att fylla pÄ den reserven. En av anledningarna till att Apple inte levererar sina mobila enheter med snabbladdare i lÄdan Àr att den tillagda vÀrmen orsakar ytterligare slitage pÄ batteriet.

Litiumbatterier Àr under mest belastning nÀr de antingen Àr fulladdade eller helt tomma, sÄ företaget introducerade en funktion i iOS 13 som heter Optimerad batteriladdning som kommer att fördröja laddningen över 80 procent nÀr den tror att du ska lÀmna din enhet ansluten till ett vÀgguttag under en lÀngre tid.

Apple ger nu samma funktionalitet till MacBooks med en ny funktion i macOS Catalina 10.15.5, som för nÀrvarande Àr tillgÀnglig för utvecklare och betatestare.

Precis som pÄ iOS Àr funktionen aktiverad som standard och du kan stÀnga av den om du inte vill anvÀnda den. Det fungerar genom att analysera din laddningsrutin och övervaka batteritemperatur och processorbelastning för att bestÀmma hur du ska Àndra laddningsprocessen för att förlÀnga MacBook-batteriets livslÀngd.

MÄnga anvÀnder bÀrbara datorer som Àr inkopplade nÀstan hela tiden, vilket betyder att batteriet sitter pÄ nÀstan 100 procents kapacitet och sipprar kontinuerligt, vilket inte Àr bra för att bevara batteriets hÀlsa. Den nya batterihanteringen i macOS 10.15.5 Àr till stor hjÀlp i dessa situationer och kommer att Àndra sitt beteende nÀr du Àndrar din rutin.

Detta pÄverkar inte batteriets eller din MacBooks prestanda och Àr sannolikt resultatet av en viktig lektion som Apple lÀrde sig om iPhone-strypningskontroversen. Företaget har integrerat snabbare och mer energikrÀvande komponenter i sina nyare MacBooks, och att bevara batteriets hÀlsa under hela enhetens livslÀngd kommer att sÀkerstÀlla att det kommer att stödja en hög belastning pÄ komponenter utan att behöva strypa dem.

Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att den nya funktionen endast kommer att finnas tillgÀnglig pÄ MacBooks som stöder Thunderbolt 3, vilket betyder MacBook Pro-modeller frÄn 2016 och MacBook Air-modeller frÄn 2018 eller senare. Det utesluter alla enheter med en MagSafe-kontakt.