Apple Music överträffar 60 miljoner abonnenter globalt, säger Apple Senior VP

apple-music-fb-final-1

“√Ąven om Apple Music har fler lyssnare √§n Spotify i USA, har den senare 100 miljoner anv√§ndare v√§rlden √∂ver”

Apple Senior Vice President Eddy Cue h√§vdade att Apple Music-streamingtj√§nsten har √∂vertr√§ffat 60 miljoner abonnenter i en intervju med den franska mediasidan Numerama. Apple har lagt till 10 miljoner fler prenumeranter sedan de uppn√•dde 50 miljon milstolpar f√∂r anv√§ndare i april. √Ąven om Apple Music har fler lyssnare √§n Spotify i USA, har den senare 100 miljoner anv√§ndare v√§rlden √∂ver. Med macOS Catalina ers√§tter Apple iTunes med Music senare i √•r.

apple-music-fb-final-1

Dessutom säger Cue att Apple Music är den främsta streamingtjänsten. Med tanke på hur Apple sänkte priset i Indien och erbjöd gratis musikstreamingtjänst med American Airlines och Shazam-användare efter Grammy Awards, är det inte förvånande hur Cupertino-varumärket har lagt till dessa abonnenter på kort tid. Å andra sidan fortsatte Spotify att samarbeta med företag för att samla sin tjänst, inklusive stora namn som The New York Times, Hulu, Samsung, Starbucks och andra.

Apple sänkte nyligen priset på sin musikstreamingtjänst i Indien. Intressant är att tjänsten nu är billigare än sin rival Spotify. Standard individuella månatliga prenumerationer är nu tillgängliga till Rs 99, ned från Rs 120. Apple Music har också sänkt priset för familj och student prenumerationer. Den tidigare planen kan användas av upp till 6 personer och är nu prissatt till Rs 149. På samma sätt kostar studentabonnemanget Rs 49. Med tanke på hur marknaden för betald musikströmning står för bara 1 procent av marknaden i Indien ser det ut som användare fortsätter gärna tjänsterna med annonser.