Apple nekar Epic Games-konton frÄn att anvÀnda sitt inloggningssystem

Apples kritiker Spotify, Epic och andra bildar koalition för att kÀmpa för App Store-förÀndringar
En varm potatis: Fyrverkerierna fortsĂ€tter mellan de tvĂ„ tekniska dramadrottningarna, Epic och Apple, nĂ€r de kĂ€mpar om App Store-skatten. Idag sa speltillverkaren att iPhone-tillverkaren stĂ€nger av sin tillgĂ„ng till funktionen “Logga in med Apple”. AnvĂ€ndare varnas för att de kan förlora sina konton om de inte uppdaterar sina inloggningsuppgifter.

PÄ onsdagen meddelade Epic Games via Twitter att anvÀndare som fÄr tillgÄng till Epic-konton via Inloggning med Apple-systemet mÄste Àndra sina inloggningsuppgifter inom de nÀrmaste tvÄ dagarna. Företaget sÀger att Apple stÀnger av sin tillgÄng till inloggningsmetoden med ett klick, förmodligen under deras pÄgÄende juridiska kamp.

BegrĂ€nsningen gĂ€ller alla Epic-tjĂ€nster, inklusive Fortnite, Epic Games Store och Unreal Engine 5-konton. AnvĂ€ndare som inte uppdaterar till fredag ​​riskerar att förlora Ă„tkomst. Företaget sa dock att i hĂ€ndelse av att anvĂ€ndare missar avbrottet den 11 september, kan de fortfarande kunna Ă„terstĂ€lla sitt konto manuellt genom att kontakta Epic Support. Det uppdaterade ocksĂ„ sina hjĂ€lpsidor idag med instruktioner om hur man Ă€ndrar inloggningsinformation.

Apple tillĂ„ter inte lĂ€ngre anvĂ€ndare att logga in pĂ„ Epic Games-konton med “Logga in med Apple” sĂ„ snart den 11 september 2020. Om du anvĂ€nde “Logga in med Apple”, se till att din e-postadress och ditt lösenord Ă€r uppdaterade. https://t.co/4XZX5g0eaf

– Epic Games Store (@EpicGames) 9 september 2020

BegrĂ€nsningen Ă€r bara det senaste slag som kastas mellan de tvĂ„ rivalerna i deras spott över den sĂ„ kallade “App Store-skatt”. Apple hotade att förbjuda alla Epics utvecklarkonton förra mĂ„naden, men Epic tilldelades ett tillfĂ€lligt besöksförbud frĂ„n den Ă„tgĂ€rden tills de tvĂ„ företagen stryker ut sina skillnader.

FörbudsförelÀggandet förbjuder dock inte Apple att neka Ätkomst till sitt inloggningssystem. Det Àr inte ett förödande slag frÄn iPhone-tillverkaren eftersom det finns alternativa sÀtt för anvÀndare att logga in pÄ sina konton. Det Àr dock ett besvÀr, sÀrskilt för alla som kanske har missat tillkÀnnagivandet.

Lyckligtvis för Epic hjÀlper Apples till synes vedergÀllningsÄtgÀrder bara utvecklaren i sitt försök att göra Cupertino-kraftverket som en mobbare. I sina anstrÀngningar att pressa Epic att backa tillbaka har Apple bara galvaniserat stöd frÄn Epics fans.