Apple och Amazon kanske bÄda vill ha $ 5B James Bond-franchise-rÀttigheter

Apple och Amazon kanske bÄda vill ha $ 5B James Bond-franchise-rÀttigheter

Silicon Valley kommer för Hollywood. Först stötte teknikföretagen upp den minskande industrin med teknisk utveckling som 3D-film, och sedan började de innovera nya affÀrsmodeller för att dra nytta av branschen, som teaterpasset pÄ $ 10 per mÄnad. Nu vill de expandera till att göra enorma blockbusters sjÀlva. Netflix första blockbusterfilm, Bright, kommer ut i december, och de enda andra tvÄ innehÄllsföretagen som kan gÄ tÄ till tÄ med Netflix-budgeten, Amazon och Apple, Àr nu ute efter Hollywoods bÀsta immateriella egendom: James Bond-franchisen.

Apple behöver en hit

KÀllor berÀttar för Hollywood Reporter att bÄda tekniska giganterna Àr intresserade av rÀttigheterna till den stora filmfranchisen 007. HÀr Àr vad tidningen hade att sÀga om Apples intresse, tillsammans med en preliminÀr vÀrdering av affÀren:

”KĂ€llor sĂ€ger att nyanlĂ€nda chefer Zack Van Amburg och Jamie Erlicht leder anstrĂ€ngningen för Apples rĂ€kning. Med tanke pĂ„ deras bakgrund (paret fungerade som medordförande för Sony Pictures Television och chockade branschen nĂ€r de tillkĂ€nnagav i juni att de lĂ€mnar till Apple), skulle detta tyda pĂ„ att Apple Ă€r intresserad av att skĂ€ra ett större rĂ€ttighetsavtal eller fĂ„ fullt Ă€gande till utnyttja Bonds till stor del obemannade TV-potential. VĂ€rdering av franchisen kan vara mellan 2 och 5 miljarder dollar, sĂ€ger en insider, skriver Hollywood Reporter.

Det Àr vettigt: Apple har en grov vÀg framför sig med tanke pÄ att de planerar att komma in i film och TV pÄ ett stort sÀtt efter att ha varit ur innehÄllsskapande i flera Är. Det Àr inte framgÄng, sÄ det smarta steget Àr att spendera ett löjligt belopp för att fÄ rÀttigheterna till en IP med en beprövad uppehÄllskraft: Bond.

Skott avfyrade i Hollywood

Om obligationsrÀttigheterna hamnar hos Apple eller Amazon Àr det en chans att sprida lite kreativitet i franchisen: Kanske kan vi Àntligen fÄ Idris Elba eller Natalie Dormer som Bond. Men oavsett vem som fÄr franchise-rÀttigheterna, bör Hollywood se tecknen: De Àr officiellt en brÄkad bransch. NÀr en annan bransch börjar kausalt bjuda pÄ rÀttigheterna till den mest profilerade filmfranchisen, har du problem.

Som Hollywood Reporter Kim Masters noterade om nyheterna, “Apple-cheferna kommer frĂ„n TV och företaget har aldrig distribuerat en film, sĂ„ det hĂ€r verkar mer som en signal till Hollywood Ă€n ett riktigt bud.”

Även om James Bond-franchise-rĂ€ttigheterna aldrig hamnar hos Apple eller Amazon har meddelandet skickats. Dessutom fick vi detta fina apple martini-skĂ€mt ur nyheterna.

Apple martini, skakad inte rörd. https://t.co/qXYhUjoYUL

– Selena Larson (@selenalarson) 6 september 2017

LÀs mer underhÄllningsnyheter pÄ TechCo