Apple och Google stÀms för Rainbow Six: Siege-klon

Apple och Google stÀms för Rainbow Six: Siege-klon
Facepalm: OmrĂ„de F2 Ă€r en taktisk skjutare frĂ„n första person och den första pĂ„ mobilen som har förstörbara miljöer. TvĂ„ smĂ„ lag attackerar eller försvarar mĂ„l inklusive gisslan, bomber etc. Det Ă€r byggt pĂ„ en ganska cool premiss och det Ă€r ett ganska rimligt spel – för enligt Ubisoft stal det alla sina idĂ©er frĂ„n Rainbow Six: Siege.

“R6S Ă€r bland de mest populĂ€ra konkurrerande multiplayer-spelen i vĂ€rlden och Ă€r bland Ubisofts mest vĂ€rdefulla intellektuella egenskaper”, sa Ubisoft. “NĂ€stan alla aspekter av AF2 kopieras frĂ„n R6S, frĂ„n skĂ€rmen för val av operatör till den slutliga skĂ€rmbilden och allt dĂ€remellan.”

Det Ă€r ett obestridligt faktum att Area F2 Ă€r en “nĂ€stan koldioxidkopia” av R6, som Ubisoft uttrycker det – hĂ€r Ă€r en underhĂ„llande jĂ€mförelse pĂ„ YouTube. Spelskillnader Ă€r produkter med tekniska begrĂ€nsningar som införs genom att portera spelet frĂ„n en konsol och PC-format till en mobil.

Det finns möjligen mindre gemensamt mellan PUBG Mobile och vanlig PUBG Àn mellan AF2 och R6. Det Àr verkligen ledsen.

De flesta kloner Àr betydelsefulla eftersom de skapas av smÄ lag som inte har rÄd med marknadsföring. AF2 har pengar. De har lockat miljontals anvÀndare över App Store och Play Store sedan spelets utgÄng frÄn beta förra mÄnaden. Det utvecklades av Ejoy.com, ett nyligen köpt kinesiskt konglomerat Alibaba, som har betydande inflytande. Kanske pÄ grund av detta tror Ubisoft inte att de framgÄngsrikt kan utmana spelets legitimitet vid kinesiska domstolar. IstÀllet har de bestÀmt sig för att försöka begrÀnsa spelets tillgÀnglighet.

Ubisoft bad redan Apple och Google att ta bort spelet frĂ„n sina respektive digitala butiker. BĂ„da företagen minskade. Detta var logiskt, eftersom Ubisoft bad dem att hĂ€rska över ansprĂ„k pĂ„ upphovsrĂ€ttsintrĂ„ng, vilket inte Ă€r deras plats. Ubisoft har nu stĂ€mt bĂ„da företagen vid den federala domstolen i Los Angeles och kommer att försöka tvinga dem att ta bort spelet frĂ„n sina plattformar. Även om Ă€rendet Ă€r ganska tydligt Ă€r omfattningen av domstolarnas behörighet i sĂ„dana frĂ„gor oklar, och detta Ă€rende kan skapa ett intressant prejudikat.