Apple ökar App Store-nedladdningsgrÀnsen för mobildata frÄn 150 MB till 200 MB

Apple ökar App Store-nedladdningsgrÀnsen för mobildata frÄn 150 MB till 200 MB

“Även om ökningen av maximal tillĂ„ten dataanvĂ€ndning kommer att hjĂ€lpa mĂ„nga anvĂ€ndare, lyfter den fortfarande inte begrĂ€nsningen helt för anvĂ€ndare med obegrĂ€nsad dataplan”

Apple har Ă€ntligen ökat den mobila dataanvĂ€ndningsgrĂ€nsen för appnedladdningar frĂ„n iOS App Store pĂ„ iPhones och iPads. I stĂ€llet för den tidigare begrĂ€nsningen pĂ„ 150 MB kan iOS-anvĂ€ndare nu ladda ner appar som har en filstorlek pĂ„ upp till 200 MB. Även om detta Ă€r ett vĂ€lkommet steg för mĂ„nga anvĂ€ndare, löser det fortfarande inte helt problemet med att anvĂ€nda data för att ladda ner nĂ„gon tung app eller uppdatering, vilket ibland kan vara lite irriterande.

Tillbaka under 2017 hade Apple ökat dataanvÀndningstaket pÄ appnedladdningar frÄn 100 MB till 150 MB. Med maximal dataanvÀndning nu begrÀnsad till 200 MB, kommer det att lÄta mÄnga anvÀndare ladda ner appar som Àr tyngre i storlek. Till och med Facebook-appen, som Àr ganska överraskande stor, kan inte uppdateras om den Àr pÄ mobildata och anvÀndarna tvÄngsfullt behöver hitta en Wi-Fi-hotspot för att ladda ner eller uppdatera appen, Àven om de har obegrÀnsad data som en del av sin nÀtverksabonnemangsplan och inget snabbt Wi-Fi-nÀtverk finns.

Apple App Store-grÀns för nedladdning av mobildata

Denna aspekt Àr en konstig och obesvarad bit om iOS som Apple har lÀmnat olöst. IstÀllet för att öka taket, skulle det ha varit perfekt om Apple hade bytt ut filtkÄpan i iOS-appens nedladdningsdataanvÀndning till en dataanvÀndningsvarning, vilket skulle varna anvÀndare med stora filstorlekar och tillÄta dem att bestÀmma om de ville fortsÀtta pÄ data (eller inte). Medan 200MB-locket borde rÀcka för de flesta vanliga appar som en anvÀndare skulle ladda ner pÄ en genomsnittlig dag, kan nischanvÀndningsfall se design- och produktivitetsproffs som behöver anvÀnda data för omedelbar nedladdning nÀr de Àr pÄ resande fot, och det Àr just nu begrÀnsningen blir lite besvÀrlig.

ÄndĂ„ Ă€r det en lĂ„ngsam men stadig framsteg pĂ„ Apples vĂ€gnar att tillĂ„ta nedladdning av större filstorlekar pĂ„ data. Det Ă€r ett positivt nick mot den ökande prisvĂ€rdheten för mobildata, som ser en stadig minskning av beroende av att hitta sĂ€kra, snabba Wi-Fi-nĂ€tverk för att möjliggöra nedladdningar. Det Ă„terstĂ„r att se om Apple sĂ„ smĂ„ningom fattar det populĂ€ra beslutet att lyfta locket helt och ersĂ€tta det med en varning, eventuellt med iOS 13 inom en snar framtid.