Apple öppnar alla sina Kina-butiker igen eftersom nya virusinfektioner faller till enstaka siffror

Apple öppnar alla sina Kina-butiker igen eftersom nya virusinfektioner faller till enstaka siffror
Varför det betyder nÄgot: Medan koronavirusutbrottet fortsÀtter att spridas över resten av vÀrlden verkar epicentret Kina ha COVID-19 under kontroll. Antalet nya infektioner har sjunkit till enstaka siffror och som svar pÄ den förbÀttrade situationen har Apple öppnat alla 42 av sina varumÀrkesbutiker.

PĂ„ sin höjd den 13 februari lade Kina till 15 000 nya fall av coronavirus pĂ„ en dag. IgĂ„r registrerade landet den första ensiffriga ökningen — Ă„tta — i nya infektioner sedan det började spela in siffror i mitten av januari.

Det fanns mer anledning att vara optimistisk idag, dÀr Wuhan stad, kÀllan till utbrottet, rapporterade bara fem nya fall, ned frÄn Ätta föregÄende dag, och inga lokalt överförda infektioner rapporterades i resten av landet.

Medan andra lÀnder inför ÄtgÀrder för att försöka kontrollera spridningen av viruset, sa Kinas nationella hÀlsokommission att epidemin hade passerat sin topp, hjÀlpt av vÀrldens största masskarantÀn som genomförts i Hubei-provinsen. Men landet kan fortfarande se en uppgÄng i infektioner nÀr mÀnniskor ÄtervÀnder till arbetet och det finns nya importerade fall.

Apple stÀngde alla sina Kina-butiker i början av februari pÄ grund av koronavirusproblem, men de har successivt öppnats under de senaste veckorna. Det finns nu 38 av de 42 butikerna som Àr öppna för affÀrer igen, med de fyra sista öppningarna idag. NedlÀggningarna var en av anledningarna till att Apple varnade förra mÄnaden att de inte förvÀntade sig att uppfylla sina egna intÀktsvÀgledningar för andra kvartalet. Den tillfÀlliga nedlÀggningen av leverantörernas fabriker pÄverkade ocksÄ företagets resultat.

Medan Apple-butiker har öppnats igen i Kina har alla 17 butiker i Italien stÀngts i och med att landet stÀngs av.

I relaterade nyheter har Apple nu sagt att det Àr okej att desinficera sina produkter, och Pornhub ger bort gratis premiumabonnemang till italienska anvÀndare som sitter fast hemma pÄ grund av viruset.