Apple öppnar alla sina Kina-butiker igen eftersom nya virusinfektioner faller till enstaka siffror

Apple öppnar alla sina Kina-butiker igen eftersom nya virusinfektioner faller till enstaka siffror
Varför det betyder något: Medan koronavirusutbrottet fortsätter att spridas över resten av världen verkar epicentret Kina ha COVID-19 under kontroll. Antalet nya infektioner har sjunkit till enstaka siffror och som svar på den förbättrade situationen har Apple öppnat alla 42 av sina varumärkesbutiker.

P√• sin h√∂jd den 13 februari lade Kina till 15 000 nya fall av coronavirus p√• en dag. Ig√•r registrerade landet den f√∂rsta ensiffriga √∂kningen ‚ÄĒ √•tta ‚ÄĒ i nya infektioner sedan det b√∂rjade spela in siffror i mitten av januari.

Det fanns mer anledning att vara optimistisk idag, där Wuhan stad, källan till utbrottet, rapporterade bara fem nya fall, ned från åtta föregående dag, och inga lokalt överförda infektioner rapporterades i resten av landet.

Medan andra länder inför åtgärder för att försöka kontrollera spridningen av viruset, sa Kinas nationella hälsokommission att epidemin hade passerat sin topp, hjälpt av världens största masskarantän som genomförts i Hubei-provinsen. Men landet kan fortfarande se en uppgång i infektioner när människor återvänder till arbetet och det finns nya importerade fall.

Apple stängde alla sina Kina-butiker i början av februari på grund av koronavirusproblem, men de har successivt öppnats under de senaste veckorna. Det finns nu 38 av de 42 butikerna som är öppna för affärer igen, med de fyra sista öppningarna idag. Nedläggningarna var en av anledningarna till att Apple varnade förra månaden att de inte förväntade sig att uppfylla sina egna intäktsvägledningar för andra kvartalet. Den tillfälliga nedläggningen av leverantörernas fabriker påverkade också företagets resultat.

Medan Apple-butiker har öppnats igen i Kina har alla 17 butiker i Italien stängts i och med att landet stängs av.

I relaterade nyheter har Apple nu sagt att det är okej att desinficera sina produkter, och Pornhub ger bort gratis premiumabonnemang till italienska användare som sitter fast hemma på grund av viruset.