Apple övervÀger enligt uppgift att fördröja lanseringen av iPhone 12

Apple övervÀger enligt uppgift att fördröja lanseringen av iPhone 12
I sammanhanget: Eftersom lÀnder över hela vÀrlden stÀnger av sina ekonomier i ett försök att stoppa spridningen av Coronavirus och förhindra att medicinska system misslyckas, stÄr Apple inför en situation dÀr mÀnniskor Àr mindre oroliga för att Àga den senaste iPhone och försörjningskedjan kÀmpar för att ÄtervÀnda till normal drift, sÄ iPhone 12 kanske bara kommer senare Àn planerat.

Det var bara för en vecka sedan att industrins insiders fortfarande var övertygade om Apples förmÄga att leverera nÀsta iPhone inom septemberperioden. Tanken var att eftersom fabriker och komponentleverantörer förvÀntas nÄ full produktionskapacitet i maj, kunde företaget arbeta runt det mindre tidsfönstret för att leverera de nya enheterna precis i tid för det planerade lanseringsdatumet.

Enligt en ny rapport frÄn Nikkei har ekvationen förÀndrats tillrÀckligt i det globala klimatet för att Apple ska omvÀrdera om det trots allt Àr en smart sak att hÄlla lanseringsfönstret i september.

Företaget sÀgs diskutera den nuvarande nedgÄngen i leveranser frÄn komponentleverantörer, vilket innebÀr att massproduktion inte skulle gÄ sÄ snabbt som ursprungligen planerat. DÄ finns det frÄgan om lÀgre efterfrÄgan pÄ smartphones i allmÀnhet som en direkt effekt av mÀnniskor som försöker klara sig pÄ grund av förlorade inkomster tack vare Coronavirus.

Apple fortsÀtter att övervaka situationen och avgöra om en fördröjning av iPhone 12 Àr i ordning. En annan frÄga Àr att de nya enheterna fortfarande gÄr igenom de sista stadierna av ingenjörsprocessen, med mycket smÄ framsteg under den senaste mÄnaden. Praktiskt arbete med prototyperna Àr för nÀrvarande ifrÄgasatt pÄ grund av restriktioner, eftersom Apples ingenjörer inte kan skickas till fabriker i Kina.

Leverantörer har ocksÄ underrÀttats om att skjuta upp sina scheman i tvÄ till tre mÄnader, vilket innebÀr att massproduktionen skulle börja i augusti i motsats till juni, vilket har varit normen de senaste Ären.

JPMorgan-analytiker har pĂ„ liknande sĂ€tt förutspĂ„tt att “med tanke pĂ„ flera flaskhalsar i EVT (ingenjörsverifieringstest, nu planerat i mitten av april) och PVT (produktionsverifieringstest) och pilotproduktion (nu planerat till slutet av juni) pĂ„ grund av de senaste restriktionerna som infördes globalt tror att en 1-2 mĂ„naders försening i lanseringen av iPhone verkligen kan hĂ€nda. “

Omfattningen av Covid-19-efterdyningarna kommer lÄngsamt i fokus, med produktionen av iPhones som stoppas i Indien efter att regeringen beordrade en fullstÀndig lÄsning i 21 dagar för över 1,3 miljarder mÀnniskor. Innan Coronavirus blev en vÀrldsomspÀnnande frÄga drömde Big Tech om att anvÀnda denna region som ett stort produktionsnav som skulle skydda dem frÄn politiska handelskrig, men det Àr inte lÀngre deras största oro.

Apple förvÀntas fatta beslutet nÄgon gÄng i maj, men alla tecken pekar pÄ Ätminstone ett par mÄnaders försening. Det Àr ocksÄ möjligt att lanseringsdatumet kan glida in 2021, vilket skulle ge transportörerna mer tid att distribuera 5G-infrastruktur.