Apple patenterar en iPhone med fyrsidig böjd skärm

Apple patenterar en iPhone med fyrsidig böjd skärm

“Apple har f√•tt ett patent f√∂r en fyrsidig b√∂jd sk√§rmenhet, som vi kan se p√• en iPhone i framtiden”

Samsung har erbjudit en böjd skärm med dubbla kanter på sina senaste flaggskepp i Galaxy S-serien. Nu ser det ut som om Apple också planerar att erbjuda en liknande design i framtida iPhones. Cupertino-teknikjätten har just fått patent på en enhet med böjda kanter på sidorna såväl som botten och toppen. Med detta patent i påsen kan Apple kanske tillhandahålla en skärm som är krökt på alla sidor i en framtida iPhone-modell, något vi inte har sett på en vanlig smartphone än.

Apple böjt displaypatent

Dubbade “Metoder f√∂r att bilda elektroniska enheter med b√∂jda sk√§rmkanter,” det nya Apple-patentet n√§mner en elektronisk enhet som erbjuder en eller flera bultar runt sk√§rmen. F√∂rfarandet inkluderar en organisk ljusemitterande display (OLED), ett v√§rmeapplikerande instrument och n√•gon form av lim som binder sk√§rmen till moderkortet eller den n√∂dv√§ndiga cirkulationen.

Patenten upptäcktes först av Pricebaba, som nämner att de böjda skärmkanterna kommer att uppnås genom att använda en uppsättning manliga och honformar som formar det flexibla OLED-skärmsubstratet för att kurva längs kanterna. Speciellt beskriver dokumentet i patentet att denna speciella enhet har ett inre stödlager som är gjord av metall, keramik, glas eller till och med plast för att stärka OLED-skärmen som är krökt på alla fyra sidor.

Det är mycket osannolikt att Apple kommer att introducera den fyrsidiga böjda skärmen med årets iPhones, som förfaller i september. I år förväntar vi oss tre iPhone inklusive iPhone XIR, iPhone XI och iPhone XI Max. Alla tre sägs starta iOS 13 ur lådan. Medan de två sistnämnda är tippade för att erbjuda tre kameror på baksidan, ryktas 2019 XR-modellen för att erbjuda en dubbel-primär kamerainställning.

IPhone XIR förväntas levereras med en 6,1-tums LCD-skärm, medan iPhone XI och iPhone XI Max sägs erbjuda 5,8-tums och 6,5-tums OLED-skärmar. Alla tre ryktas drivas av en Apple A13 7nm chipset. Vi borde ha mer information om kommande Apple-erbjudanden tack vare ryktfabriken, så håll dig uppdaterad för regelbundna uppdateringar.