Apple patenterar ny vikbar design som kan anvÀndas för flera enheter

Apple patenterar ny vikbar design som kan anvÀndas för flera enheter

“Det nya patentet visar en dubbelfĂ€llbar design som förmodligen skulle anvĂ€nda ett tufft yttre lager för att förhindra skador pĂ„ lĂ„ng sikt”

Apple har beviljats ​​ett nytt patent av US Patent and Trademark Office (USPTO) för enheter med hopfĂ€llbara skĂ€rmar. Patentet beskriver en vikbar bildskĂ€rmsdesign som kan anvĂ€ndas i olika formfaktorer, och kan till och med implementeras i flera storlekar. Apple har tidigare beviljats ​​vikbara displaypatent ocksĂ„, men den nya designen ser lite annorlunda ut Ă€n de layouter som har godkĂ€nts tidigare.

Enligt det nya patentet, som först upptĂ€cktes av Patently Apple, visas provdisplayen att ha tvĂ„ lager – ett inifrĂ„n-vĂ€nt skĂ€rmskikt som kommer att ha den flexibla skĂ€rmpanelen och det utĂ„t tĂ€ckande lagret. Enheter som Ă€r berĂ€ttigade att tillverkas med anvĂ€ndning av detta patents design skulle ha ett centralt flexibelt eller böjbart omrĂ„de, som skulle anvĂ€ndas som gĂ„ngjĂ€rn eller led för att fĂ€lla in enheten.

Vidare sÀger Patent Apple att det flexibla omrÄdet i tÀcklagret kan vara tillverkat av ett robust keramiskt material, sÄsom förstÀrkt glas eller safir, vilket ocksÄ skulle ge enheten en förstklassig överklagande. Den övergripande designen Àr av en omslutningsanordning som kan vikas pÄ tre sÀtt för att producera flera formfaktorer. Detta skulle inkludera en candybar-smartphone-form, en helt utfÀllbar surfplattform och till och med en unik position som anvÀnder tvÄ tredjedelar av enheten som skÀrm och resten som ett inmatningsgrÀnssnitt, till exempel ett tangentbord eller en pekare.

Apple vikbart telefonpatent 2

Patentligt sÀger Apple ocksÄ att tre chefer har varit bakom konstruktionen av just detta patent, vilket visar avsikt frÄn Apple att skapa en hopfÀllbar enhet, som sÄ smÄningom kan lanseras under de kommande tvÄ Ären. Individerna i frÄga Àr Christopher Bartlow, Dale Memering och Christopher Jones. Medan Bartlow Àr materialforskare och produktdesigningenjör pÄ Apple, arbetar Memering som materialingenjör och Jones arbetar i optik- och panelteamet.

Det Àr viktigt att beakta konsekvenserna av detta patent. Den flexibla regionen, som nÀmns i patentet, lÄter liknar den flexibla metallomrÄdet i Microsofts första generation Surface Book. Med tanke pÄ att Apple ocksÄ har personer frÄn optikavdelningen som arbetar med sÄdana patent Àr det möjligt att företaget sÄ smÄningom kan se pÄ en framtid dÀr en hopfÀllbar enhet kan kombinera en surfplatta och en bÀrbar dator till en, istÀllet för att ha en smartphone-surfplatta som kan vÀxlas faktor. Företag som Lenovo och Apple har redan byggt bÀrbara datorer med dubbla skÀrmar som kan anvÀnda ett pekskÀrmstangentbord och multifunktion som en enhet med tvÄ skÀrmar och Apple kan titta pÄ sÄdana enheter för att maximera potentialen för hopfÀllbara enheter.

Men som med alla patent Àr detta ingen garanti för att Apple sÄ smÄningom kommer att göra en sÄdan enhet, Àven om det ger perspektiv pÄ hur vikbara enheter sÄ smÄningom kan öka i anvÀndbarhet och omfattning.