Apple-patentet visar landskapsorienterad iPad med hack

Apple-patentet visar landskapsorienterad iPad med hack
FramÄtblickande: Ett nyligen slÀppt Apple-patent kan ge oss en uppfattning om framtida iPad-design. Det föreslÄr att företaget erkÀnner att mÄnga mÀnniskor föredrar att anvÀnda surfplattorna i liggande lÀge, och vi kan se det splittrande hacket ta sig till enheterna.

Patentet, som lĂ€mnades in i augusti 2016 och upptĂ€cktes av Patently Apple, publicerades nyligen av USPTO. Den visar en “elektronisk enhetsdisplay med utökat aktivt omrĂ„de.” Som du kan se har iPad designats med tanke pĂ„ liggande anvĂ€ndning och placerar den framĂ„tvĂ€nda kameran i en horisontell ram.

Apple skriver att ”Det inaktiva omrĂ„det kan ha ett lager med svart blĂ€ck eller annat maskeringsmaterial för att blockera interna komponenter. Det aktiva omrĂ„det kan ha en öppning eller ett skĂ„r som innehĂ„ller ett isolerat omrĂ„de för inaktivt omrĂ„de (gömt i ram) eller kan innehĂ„lla ett urtag eller annat urtag i vilket en del av det inaktiva omrĂ„det skjuter ut. ”

Med Apple fortfarande att trycka pÄ iPad som en ersÀttning för en bÀrbar dator, Àr det meningsfullt att flytta företagslogotypen och kameran frÄn stÄende till liggande, sÀrskilt med det kommande nya Magic Keyboard som gör liggande lÀge till det bÀttre alternativet för anvÀndare.

FörÀndringen innebÀr ocksÄ att mÀnniskor inte av misstag tÀcker kameran med handen nÀr de hÄller en iPad i liggande, vilket kan vara sÀrskilt irriterande nÀr man anvÀnder Face ID för att lÄsa upp enheten.

Att lĂ€gga till ett hack kommer emellertid sannolikt inte att mötas med universell uppskattning. Även om det var den nu nedlagda Essentialen som först anvĂ€nde en utskĂ€rning pĂ„ handenheten, blev hacket populĂ€rt bland telefontillverkare – mindre sĂ„ bland konsumenterna – efter att det dök upp i iPhone X. Men som med alla patent finns det ingen garanti att detta en faktisk produkt.