Apple planerar enligt uppgift att introducera universella appar för macOS och iOS till 2021

Apple planerar enligt uppgift att introducera universella appar för macOS och iOS till 2021

“Apple planerar att förena sin App Store för bĂ„de MacOS och iOS-anvĂ€ndare i slutet av 2021.”

Apple har ryktats arbeta med ett universellt appsprojekt sedan 2017. Enligt rapporter frĂ„n tvĂ„ Ă„r tillbaka vill Apple ha en enstaka version av appar som fungerar lika bra pĂ„ iOS och MacOS och har utvecklat det. Ingenting av det slaget har dock kommit i kraft i början av 2019 och en ny rapport frĂ„n Bloomberg förnyar samma pĂ„stĂ„enden idag. Publikationen rapporterade att Apple har ett initiativ med kodnamnet “Marsipan” med en utsikter till 2021 för att införa en universell appplattform för bĂ„de dator- och mobiloperativsystem.

apple-logotyp

Processen kommer att vara lĂ„ngsam eftersom portning av appar frĂ„n iOS (som inkluderar iPad-appar och iPhone-appar) med olika skĂ€rmstorlekar kommer att vara allt annat Ă€n enkelt för utvecklare. ÄndĂ„ planerar Apple att slĂ€ppa en SDK för utvecklare att porta iPad-appar till MacOS i Ă„r. Och nĂ€sta Ă„r slĂ€pps en SDK för iPhone till MacOS-appar pĂ„ WWDC-konferensen, enligt rapporten. SĂ„ smĂ„ningom Ă„r 2021 kommer Apples appekosystem att ha en universell modell eftersom en enda app som skickas in av utvecklare kommer att fungera bĂ„de för iPhones, iPads och Mac. En faktor som kan pĂ„skynda processen Ă€r Apples anvĂ€ndning av hemodlade processorer istĂ€llet för att förlita sig pĂ„ chiptillverkare som Intel. Även om detta inte har hĂ€nt Ă€nnu, föreslĂ„r rapporter att det kan ske i slutet av nĂ€sta Ă„r sĂ„ att företaget lĂ€ttare kan anpassa programvaran.

Nyheten kommer inför rapporter om att Apple har haft en avmattning i iPhone-försÀljningen, vilket Àr den största inkomstkÀllan för smarttelefontillverkaren. Företaget vill utöka sina sekundÀra intÀktsströmmar som tjÀnster som har fÄtt sÄ mycket som 35 miljarder dollar 2017, enligt rapporter. Enande av appbutiken för Mac och iOS leder till fler appar, fler anvÀndare och slutligen mer intÀkter för Cupertino-jÀtten.

[Previous Story]Samsung Galaxy S10 + vs Xiaomi Mi 9: pris, specifikationer jÀmfört

[Next Story]Realme 3 retade att komma med MediaTek Helio P70 och diamantslipat mönster pÄ baksidan