Apple presenterar nya iPad Mini, iPad Air

Apple presenterar nya iPad Mini, iPad Air

Apple har meddelat uppdateringar av sina Äldrande iPad Air- och iPad Mini-modeller, senast uppdaterade 2014 respektive 2015. De tvÄ nya iPadsna har retats av Apple inför dess fullstÀndiga lanseringsevenemang den 25 mars, dÀr en Apple-mÀrkt Netflix-konkurrent ocksÄ Àr mycket förvÀntad.

De utmÀrkta funktionerna i de nya iPadsna Àr att bÄda modellerna nu erbjuder support för Apple Pencil, och bÄda har de senaste A12 Bionic-processorerna. Det finns dock inga större designrenoveringar för nÄgon enhet. Till skillnad frÄn de senaste iPad-proffsen anvÀnder bÄda fortfarande hemknappen och blixtkablarna.

Dessa nya iPads Àr inte heller billiga, med Mini frÄn $ 399 och Air frÄn $ 499. SÄ, ska du köpa dessa nya iPads?

iPad Mini 2019: Allt du behöver veta

Vi antog att iPad Mini inte var lÄng för den hÀr vÀrlden. Med allt större iPhones verkade det som om singulariteten mellan de tvÄ enheterna skulle komma snarare Àn senare.

Men den nya iPad Mini ser ut att vara en helt acceptabel surfplatta – sĂ€rskilt för vĂ€lkĂ€nda studenter och barn. Apple Pencil-stöd bör göra den nya iPad Mini perfekt för att skissa eller klottra anteckningar i klassen. Det stöder ocksĂ„ sida vid sida multitasking, sĂ„ att du kan ha tvĂ„ appar öppna samtidigt, vilket borde vara en vĂ€lsignelse för produktivitet.

Den nya iPad mini har en smal 6,1 mm djup ram (1,6 mm tunnare Àn iPhone XS). Detta ska göra den idealisk för att kasta den i en vÀska eller till och med en större jackficka innan du gÄr ut pÄ dagen.

Den nya A12 Bionic-processorn, som imponerade oss oerhört pÄ iPhone XS Max, innebÀr att iPad Mini borde ha mycket kraft för bÄde spel och arbete. Att krÀva mobilspel och AR-appar bör vara en lek, medan dess hörlursuttag (!) Betyder att du kan anvÀnda alla hörlurar du vill ha.

Ska du köpa den? Om du vill ta en fyndplatta för ditt barn eller för att slappa i soffan med Àr det inte ett billigt val. Men om du vill ha en surfplatta med högsta hastigheter och en fantastisk skÀrm, Àr den nya iPad Mini förmodligen lika bra som den blir.

iPad Air 2019: Allt du behöver veta

ny iPad Air

Apple slÄr upp den nya iPad Air som en kraftfull surfplatta med professionella funktioner, men utan den professionella prislappen. Och Ätminstone pÄ ytan ser det ut som om Apple kan vara pÄ nÄgot.

Apple iPad Air 2019 har en 10,5-tums skÀrm (0,5 tum mindre Àn den minsta iPad Pro och större Àn den senaste 9,7-tums iPad). Den har stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard.

Det börjar pÄ $ 499, vilket inte Àr billigt för en surfplatta. Men det Àr hela 300 dollar mindre Àn den billigaste iPad Pro. Den anvÀnder samma A12 Bionic-processor som iPad Mini 2019 och de senaste iPhonesna, sÄ det borde vara mycket kraftfullt för alla utom de mest intensiva professionella apparna pÄ skrivbordet (tÀnk pÄ CAD-design och rendering-verktyg). Kasta in Apple Pencil och Smart Keyboard sÄ tittar du pÄ en ganska bÀrbar datorersÀttning för 757 $.

Det Ă€r dock inte alla goda nyheter. Den nya iPad Air anvĂ€nder fortfarande blixtporten, vilket innebĂ€r att anslutning till andra enheter inte Ă€r sĂ„ smĂ€rtfri som med de nya iPad-proffsen. Dessutom Ă€r dess 2224 × 1668 upplösningsskĂ€rm inte exakt klassledande – sĂ€rskilt nĂ€r Sony chuckar ut 4K OLED-telefoner.

Ska du köpa den? Om du vĂ€ger upp en MacBook eller iPad Pro Ă€r den billigare iPad Air – i kombination med penna och tangentbord – ett överraskande livskraftigt alternativ. SĂ„ lĂ€nge du inte skriver under lĂ€ngre perioder eller anvĂ€nder superkraftiga appar kan iPad Air vara ett bra sĂ€tt att spara lite pengar.

BÄda modellerna förvÀntas levereras om 5-7 arbetsdagar frÄn och med nu och kan köpas frÄn Apple.com.

LÀs mer om Apple pÄ Tech.co