Apple publicerar generisk vitbok om sina autonoma drivkrafter

Apple autonomous Lexus - featured

“Vitboken som publicerats av Apple Ă€r en ganska generisk förklaring av hur autonoma förarassistanssystem fungerar och undviker all specifik insikt.”

Apple har publicerat en vitbok om sina autonoma drivkrafter. I motsats till vad detta uttalande kan fÄ dig att tro Àr vitboken inte en detaljerad insikt som avslöjar intressanta detaljer om Apples interna autonoma körsÀkerhet och teknikutveckling. IstÀllet Àr det en ganska generisk förklaring av hur avancerade förarassistanssystem fungerar i allmÀnhet och hoppar helt över alla omnÀmnanden av vad Apple ger till bordet i denna vÀxande sektor.

Papperet, med titeln “VĂ„rt tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för automatiserad körningssĂ€kerhet”, anvĂ€nder de vanligaste nyckelorden som Ă€r associerade med denna sektor för att ge en skriftlig bekrĂ€ftelse pĂ„ att Cupertino-teknikjĂ€tten verkligen Ă€r i fart med nĂ„gra av sina landsmĂ€n nĂ€r det gĂ€ller kĂ€rntekniken av autonoma fordon. Den lyfter frĂ€mst fram aspekten av sĂ€kerhet och integritet för automatiserade körsystem (ADS), det Ă€r dĂ€r Apple verkar fokusera nu.

Apples autonoma Lexus - presenterad

Papperet sĂ€ger, ”Apple anvĂ€nder artificiell intelligens och maskininlĂ€rning för att göra vĂ„ra produkter och tjĂ€nster smartare, mer intuitiva och mer personliga. Vi investerar kraftigt i studien av maskininlĂ€rning och automatisering, och vi Ă€r glada över potentialen hos automatiserade system inom mĂ„nga omrĂ„den, inklusive transport. Vi tror sĂ€rskilt att automatiserade körsystem (ADS) har ett löfte att kraftigt förbĂ€ttra den mĂ€nskliga upplevelsen inom tre nyckelomrĂ„den: förbĂ€ttra trafiksĂ€kerheten, öka rörligheten och förverkliga bredare samhĂ€llsnytta.“

Den detaljerade förklaringen av Apples system Ă€r ganska generisk för industrin nĂ€r det gĂ€ller hur Apple beskriver dess drift och implementering. Till exempel anvĂ€nder hinderavkĂ€nning ”en kombination av sensorer, inklusive LiDAR, radar och kameror, och ger högupplöst 360-graders 3D-tĂ€ckning runt fordonet.”Ruttplanering och exekvering hanteras av kooperativa, neurologiska nĂ€tverk, högupplösta kartor och exakt positioneringsutrustning – allt i linje med vad andra teknikföretag redan har gjort.

Apple berör vidare sÀkerhetsanalys och verifiering av hÄrd- och mjukvarusystem för att kontrollera systemhÀlsan och lÀgga till ett lager av redundans. Detta har varit en mycket diskuterad faktor inom autonoma fordon och Àr möjligen den enda punkten av verkligt intresse i hela vitboken. Apple har ofta varit kÀnt för sina strÀnga integritetsskydd och strÀnga sÀkerhetsstandarder, och det kan utnyttja detta för att implementeras i ADS-enheter och dÀrigenom förbÀttra den centrala punkten för vÀgsÀkerhet.

Resten av papperet berör allmÀn driftsÀkerhet och pÄgÄende tester, som alla verkar bekrÀfta att Apple gradvis engagerar sig i fÀltet lika mycket som sina andra teknikinnovatörer, men hellre vill behÄlla sin faktiska utveckling i skuggorna för nu.