Apple rapporterar enligt uppgift platser i Mumbai till sin första butik i Indien

Globala appintÀkter uppgÄr till 39,2 miljarder dollar, Apple fick 25,5 miljarder dollar trots fÀrre nedladdningar: Sensor Tower

“Apple var ursprungligen förbjudet att öppna sin butik i landet pĂ„ grund av de lokala sourcingkraven”

I en press för att göra sin nĂ€rvaro kĂ€nd i Indien har Apple enligt uppgift kortlistat nĂ„gra platser i landet dĂ€r det avser att öppna sin första butik, enligt en Bloomberg Rapportera. Rapporten sĂ€ger att Cupertino-jĂ€tten har listat flera “exklusiva platser i Mumbai” och planerar att ta ett sista samtal under de nĂ€rmaste veckorna. Dessutom anger rapporterna att de kortlistade platserna i Mumbai matchar nĂ„gra av Apples ikoniska butiker i New York och Regent Street i London.

apple-store-logotyp

Historiskt har Apple förbjudits att öppna sin butik i landet pÄ grund av de lokala sourcingkraven. Den indiska regeringen krÀver att smartphoneleverantörer har minst 30 procent av sina produkter lokalt för att upprÀtta en detaljhandelskedja. Sedan Apple har börjat investera kraftigt de senaste Ären för att bygga iPhones i landet planerar det nu att gÄ vidare med butiken. Företaget rapporteras ocksÄ att snart lÀmna in en formell ansökan till myndigheterna.

Lokal produktion kommer ocksÄ att hjÀlpa Apple att sÀnka importavgifterna och sÄ smÄningom sÀnka kostnaden för iPhones pÄ en priskÀnslig marknad som Indien. Det rapporteras ocksÄ att Apple för nÀrvarande kör kvalitetstester för iPhones 2018 i Indien och planerar att snart starta massproduktionen vid en anlÀggning i Chennai via Foxconn. De Àldre modellerna, inklusive iPhone 7, iPhone SE och iPhone 6, monteras för nÀrvarande pÄ Wistron-fabriken i Bangalore. JÀmförelsevis dyra produkter och överfulla kinesiska deltagare Àr anledningarna till att Apple har kÀmpat för att sÀtta upp en anstÀndig show i landet de senaste Ären.

I ett försök att förbli konkurrenskraftigt har Apple nyligen meddelat en massiv prissÀnkning pÄ 17 000 Rs pÄ iPhone XR (recension), vilket sÀnker priset till 59 990 Rs för bas 64GB-varianten. 128GB-modellen Àr nu tillgÀnglig för Rs 64,900, medan 256GB-varianten sÀtter dig tillbaka till Rs 74,990.