Apple riktar sig till ett netto-koldioxidavtryck för hela leveranskedjan fram till 2030

Apple riktar sig till ett netto-koldioxidavtryck för hela leveranskedjan fram till 2030
I korthet: För nÄgra veckor sedan introducerade Amazon Climate Pledge Fund, en pool pÄ 2 miljarder dollar kontanter som ska investeras i företag som föra vÀrlden nÀrmare mot fullstÀndig avkolning. Nu har Apple beslutat att Amazons tid i den klimatrelaterade strÄlkastaren Àr över och avslöjar sina egna planer pÄ att bli 100 procent koldioxidneutral fram till 2030.

Apple sĂ€ger att det redan Ă€r helt koldioxidneutralt vad gĂ€ller företagets verksamhet, och det har varit i flera mĂ„nader. Men framĂ„t kommer den tekniska behemoten att sikta betydligt högre genom att rikta in sig pĂ„ “noll noll klimatpĂ„verkan” över hela sin verksamhet.

Det betyder att Apples hela leveranskedja – allt frĂ„n tillverkning till “produktlivscykel” – kommer att vara koldioxidneutralt. Apples sjĂ€lvpĂ„tagna tidsfrist för denna milstolpe Ă€r 2030, vilket Ă€r “20 Ă„r tidigare Ă€n IPCC-mĂ„l”, enligt företaget.

Intressant Ă€r att koldioxidneutralitet inte Ă€r det enda mĂ„let Apple hoppas att nĂ„ 2030 – det vill ocksĂ„ minska hela utslĂ€ppet med hela 75 procent. De Ă„terstĂ„ende 25 procenten av utslĂ€ppen kommer att hanteras genom utveckling av “innovativa lösningar för kolavlĂ€gsnande”, vad det Ă€n kan betyda.

Apple kommer att anta flera strategier för att minska utslĂ€ppen och sĂ€nka sitt koldioxidavtryck, och börja med en övergĂ„ng till “produkt med lĂ„g koldioxidutslĂ€pp.” Detta skulle innebĂ€ra en ökning av anvĂ€ndningen av material med lĂ„ga koldioxidutslĂ€pp under produkttillverkningsprocessen, liksom ytterligare anstrĂ€ngningar för att Ă„tervinna och Ă„tervinna material frĂ„n enheter i slutet av deras livslĂ€ngd.

Apple förvÀntar sig ocksÄ att dramatiskt öka energieffektiviteten för bÄde företagets anlÀggningar och leverantörskedjan, Àven om de inte lagt fram nÄgra konkreta ÄtgÀrder som de kommer att vidta för att utföra den uppgiften i detta meddelande.

Vi kommer att göra vÄrt bÀsta för att hÄlla dig uppdaterad om Apples framsteg över tiden, men vi förvÀntar oss inte att se nÄgra betydande klimatrelaterade prestationer i minst ett Är eller tvÄ, om inte lÀngre.