Apple-rivaler vÀntar enligt uppgift att se vilka revolutionerande iPhone 8-funktioner som ska kopieras nÀsta

Apple kunde Àntligen döda iPhone-namnet i Är

Det rÄder ingen tvekan om att iPhone Àr en inspirationskÀlla för konkurrenter. Vissa kopierar designen, andra replikerar funktionerna och andra gör bÄda. Medan dagarna Àr lÄngt borta nÀr ett företag helt enkelt skulle svepa allt som gjorde en iPhone till en iPhone för en ny Android-enhet, kastar iPhone fortfarande en lÄng skugga över branschen. Men en ny rapport avslöjar att nÄgra av Apples rivaler vÀntar pÄ att se vilka revolutionerande funktioner iPhone 8 kommer att erbjuda, innan de förbinder sig till nya leveranskontrakt.

Rapporten kommer frÄn Digitimes, vars kÀllor sÀger att chipleverantörer frÄn Apples leverantörskedja har sett att ordern börjar ta fart i juni. Det Àr ett tecken pÄ att Apple gör sig redo att massproducera iPhone-modellerna 2017.

Men efterfrĂ„gan pĂ„ chip frĂ„n Apples konkurrenter har ovĂ€ntat avtagit samtidigt. ”Chiporder frĂ„n det som inte Ă€r Apple-lĂ€gret borde ha plockat upp frĂ„n och med april och ökat fram till augusti, men order verkar ha skjutits tillbaka 2017 dĂ„ företagen antar en vĂ€nta-och-se-strategi innan lanseringen av Apples kommande iPhones som de tror kommer med revolutionerande funktioner, de kĂ€llor som anges, ” Digitimes sĂ€ger.

BestÀllningarna bör ta fart under fjÀrde kvartalet, noterar rapporten.

TvĂ„ företag tycks drabbas mer Ă€n andra, inklusive MediaTek och HiSilicon, som kommer att se “nedslĂ„ende mobiltelefonleveranser” frĂ„n Apple-konkurrenter under tredje kvartalet.

Rapporten nĂ€mner inte de smarttelefontillverkare som vĂ€ntar pĂ„ att iPhone 8 ska komma fram, men det kan inte vara Samsung eller andra större Android-handtillverkare som förlitar sig pĂ„ Qualcomm-chips för sina Android-enheter – tvĂ€rtom tillverkar Samsung Qualcomms toppprocessor av 2017, Snapdragon 835.

TSMC, som Àr den exklusiva tillverkaren av 10nm A11-chip för Apple, ser mer intresse för 12nm-chips frÄn Apple-konkurrenter Àn dess 10nm-processchips. 10nm-chips finns redan i en mÀngd Android-baserade flaggskeppsenheter, inklusive Galaxy S8 och OnePlus 5, för att bara nÀmna nÄgra.