Apple sa att de skulle köpa 5G-chips frÄn bÄde Qualcomm och Samsung, som berÀknas leverera 200 miljoner iPhones 2020

Apple sa att de skulle köpa 5G-chips frÄn bÄde Qualcomm och Samsung, som berÀknas leverera 200 miljoner iPhones 2020

“Enligt TFI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo kommer Apple att vĂ€lja tvĂ„ chipleverantörer för att minska leveransfrĂ„gorna och öka förhandlingsstyrkan”

Apple Àr till synes instÀlld pÄ att skaffa 5G-chips frÄn Qualcomm och Samsung för sina 2020-iPhones, enligt den noterade Apple-observatören och TFI Securities-analytikern Ming-Chi Kuo. Detta betyder i stort sett att iPhones frÄn 2019 inte kommer att vara 5G-aktiverade enheter. Medan detta kommer att överlÀmna det tydliga ansvaret till Samsung och Huawei, tvÄ av Apples största konkurrenter just nu, Àr det osannolikt att Apple kommer att förlora pÄ mÄnga av potentiella kunder, eftersom 5G-anslutningsstandarden i sig fortfarande Àr en stund borta frÄn att distribueras över hela vÀrlden och till överkomliga priser.

2019 Apple iPhone XI Ă„terges

Som ett resultat verkar en deadline 2020 för 5G iPhones mer praktisk för Apple. Enligt Kuo kommer Apple att köpa 5G-modem frÄn bÄde Qualcomm och Samsung. Detta hjÀlper Apple att undvika leveransfrÄgor som kan minska den totala produktionsskalan. Dessutom kommer det att ha tvÄ leverantörer att hjÀlpa Apple att fÄ bÀttre kostnadsfaktorer under produktionen och till och med ge det bÀttre förhandlingsstyrka med sina leverantörer. Medan Intel lÀnge förvÀntades vara Apples enda leverantör av 5G-chips, vÀnde borden drastiskt nÀr Apple avgjorde sina tvister med Qualcomm utanför domstol och den senare tecknade ett flerÄrigt patentlicensavtal med Apple för att garantera nÀrvaron av sina chips i den kommande iPhones.

Kuo tror vidare att Apple kommer att leverera ett betydligt högre antal iPhones 2020, och lanseringen av den nya tekniken kommer att stabilisera fartyget för iPhones nÄgot, vars försÀljning drastiskt sjunkit sent. Med lanseringen av den nya anslutningsstandarden kommer fler iPhone-anvÀndare att tvingas att uppgradera sina enheter, vilket Kuo tror kommer att leda till en stadig ökning av leveranser och ta Apples siffror tillbaka till 200 miljoner Är 2020. Detta kommer att vara en vÀlbehövlig paus för Apple, som har sett intresse för sina enheter minskat kraftigt under de senaste Ären.