Apple sĂ€ger att den nya EKG-appen för Apple Watch representerar en “enorm möjlighet”

Stuntkvinna bevisar att falldetekteringsfunktionen pÄ Apple Watch S4 fungerar som annonserad

Efter ett antal förseningar och falska startar rullade Apple ut sin efterlÀngtade EKG-app för Apple Watch Series 4 pÄ torsdag. Ursprungligen presenterades det senaste september, representerar den helt nya EKG-appen Apples försök att förvandla Apple Watch till en oövertrÀffad hÀlsoskÀrm i bÀrbara utrymmen.

EKG-appen, som Apple noterar pĂ„ sin webbplats, tillĂ„ter anvĂ€ndare att enkelt ta ett elektrokardiogram frĂ„n handleden. Som Apple vidare förklarar kan appen varna anvĂ€ndare nĂ€r de visar “tecken pĂ„ förmaksflimmer – en allvarlig form av oregelbunden hjĂ€rtrytm – eller sinusrytm, vilket betyder att ditt hjĂ€rta slĂ„r i ett normalt mönster.”

Apple tillĂ€gger att förmaksflimmer – som i sig Ă€r en typ av oregelbunden hjĂ€rtslag – kan leda till en stroke om den lĂ€mnas obehandlad. Det rĂ€cker med att sĂ€ga att EKG-appen Ă€r onekligen en enorm affĂ€r och representerar Apples största steg in pĂ„ den personliga hĂ€lsoarenan hittills.

Med EKG-appen i dag satte Jeff Williams sig ner för en kort intervju med TID dÀr han kallade EKG-appen ett enormt tillfÀlle att förbÀttra liv.

“Det finns en enorm möjlighet att ge mĂ€nniskor mer information om deras hĂ€lsa”, sa Williams. “SĂ„ det hĂ€r Ă€r nĂ„got vi inte bara ser pĂ„ som ett tillfĂ€lle utan ocksĂ„ ett ansvar för oss.”

Williams gjorde ocksÄ en poÀng att nÀmna att all personlig hÀlsoinformation som samlats in av Apple Watch Àr krypterad bÄde pÄ enheten och nÀr den sÀkerhetskopieras till en extern enhet.

Som vanligt finns det nÄgra som tror att appen kan göra lite mer skada Àn nytta.

Vissa kardiologer och andra experter har uttryckt oro över att Apple Watchs EKG-funktion Àr onödig för allmÀnheten eller kan orsaka problem, inklusive falska positiva effekter. I bÀsta fall sÀger de att det kan leda till stress för anvÀndarna och onödiga besök hos lÀkare, vilket kan ytterligare belasta ett alltmer trögt hÀlsovÄrdssystem. VÀrre, falska positiva resultat kan ocksÄ leda till onödiga uppföljningstester med de kostnader och hÀlsorisker som de kan medföra.

Hela TID bit Àr vÀl vÀrt att kolla in eftersom det ocksÄ ger oss en intressant tidslinje för hur Apples intresse för att förvandla Apple Watch till en hÀlsorienterad enhet utvecklades över tiden.

Som en sista anmÀrkning, om du har en Apple Watch Series 4 och vill dra nytta av den nya EKG-appen, beskriver Apple hur hela processen fungerar enligt följande:

Nya elektroder inbyggda i ryggkristallen och Digital Crown pÄ Apple Watch Series 4 fungerar tillsammans med EKG-appen för att göra det möjligt för kunderna att ta ett EKG som liknar en avlÀsning med en avledning. För att ta ett EKG-inspelning nÀr som helst eller efter en oregelbunden rytmavisering startar anvÀndare den nya EKG-appen pÄ Apple Watch Series 4 och hÄller fingret pÄ Digital Crown. NÀr anvÀndaren berör Digital Crown slutförs kretsen och elektriska signaler över hela hjÀrtat mÀts. Efter 30 sekunder klassificeras hjÀrtrytmen antingen som AFib, sinusrytm eller ofullstÀndig. Alla inspelningar, tillhörande klassificeringar och eventuella noterade symtom lagras sÀkert i Health-appen pÄ iPhone. AnvÀndare kan dela en PDF av resultaten med lÀkare.