Apple sÀger att det nu spÄrar och gör poÀng för dina samtal och e-postvanor för att förhindra bedrÀgeri

Sammanfattning av iPhone XR: LĂ€gre pris utan stora kompromisser

Apple har föresprÄkat oförbrytbar kryptering och total anvÀndarintegritet i flera Är, Àven om det sÀtter det i strid med regeringar runt om i vÀrlden. Det Àr inte bara för att det gav det en fördel i tÀvlingen, vilket tvingade rivaler att ocksÄ omfamna kryptering och bÀttre integritetsfunktioner, utan ocksÄ för att Apple verkar verkligen tro att anvÀndardata och integritet bör försvaras till varje pris.

Apple skapade precis en ny bestÀmmelse i iTunes Store och sekretesspolicyn som berÀttar för anvÀndarna att deras enheter kommer att fÄ individuella poÀng baserat pÄ antalet telefonsamtal de gör och de e-postmeddelanden de skickar:

För att hjÀlpa till att identifiera och förhindra bedrÀgerier kommer information om hur du anvÀnder din enhet, inklusive ungefÀrligt antal telefonsamtal eller e-postmeddelanden som du skickar och tar emot, att anvÀndas för att berÀkna en enhetsförtroende nÀr du försöker köpa. InlÀmningarna Àr utformade sÄ att Apple inte kan lÀra sig de verkliga vÀrdena pÄ din enhet. PoÀngen lagras under en fast tid pÄ vÄra servrar.

Hur hjĂ€lper det mig att bekĂ€mpa bedrĂ€gerier om jag vet hur mĂ„nga samtal jag ringer eller e-postmeddelanden som jag skickar? En förtroendepoĂ€ng kan hjĂ€lpa till att avgöra om det köp som en anvĂ€ndare försökte göra betraktades som ett Ă€kta köp kontra ett bedrĂ€gligt köp. Uppgifterna som skickas till Apple, enligt företaget, Ă€r en numerisk poĂ€ng som berĂ€knas pĂ„ sjĂ€lva enheten. Den anvĂ€nder ”företagets standardtekniska abstraktionstekniker och behölls endast under en begrĂ€nsad period, utan nĂ„got sĂ€tt att arbeta bakĂ„t frĂ„n poĂ€ngen till anvĂ€ndarnas beteende. Inga samtal, e-postmeddelanden eller andra abstraktioner av den informationen delas med Apple. ” OcksĂ„ som VentureBeat pĂ„pekar att den hĂ€r nya sekretesspolicyn Ă€ven gĂ€ller Apple TV.

Den hÀr artikeln uppdaterades med ny information om Apples nya iTunes Store och sekretesspolicy.