Apple sÀger att det skulle kunna öppna nÄgra av sina amerikanska butiker den hÀr mÄnaden

Apple vill ha sina hyresrÀtter i Storbritannien reducerade med 50%
NĂ„got att se fram emot: Saknar du din lokala Apple Store? Det kan öppnas senare i mĂ„naden. VD Tim Cook har sagt att ett fĂ„tal av försĂ€ljningsstĂ€llena i USA kan öppna under första halvan av maj, med butiker i Australien och Österrike som kommer att öppnas igen under de nĂ€rmaste tvĂ„ veckorna.

Apple stÀngde alla sina Kina-butiker i början av februari pÄ grund av Covid-19-problem. I början av mars, nÀr landet registrerade sin första ensiffriga ökning av infektioner sedan det började spela in nummer, öppnade företaget alla 42 sina varumÀrkesbutiker i Kina.

I mitten av mars sa Apple att de skulle stĂ€nga alla sina butiker utanför Greater China fram till 27 mars som ett svar pĂ„ Covid-19s spridning över hela vĂ€rlden, men datumet Ă€ndrades till “tills vidare.” Det öppnade en enda butik i Sydkorea men sa aldrig nĂ„gonting om sina planer för andra butiker.

PĂ„ tal med Bloomberg sa Cook att Apple har för avsikt att öppna butiker i Australien, dĂ€r det har mer Ă€n 20 butiker, och sin enda butik i Österrike inom de nĂ€rmaste en till tvĂ„ veckorna. VD tror ocksĂ„ att ”bara ett fĂ„tal, inte ett stort antal” butiker kommer att öppnas igen i USA under första halvan av maj.

Cook sa att Apple “kommer att titta pĂ„ uppgifterna och fatta beslut stad för stad, lĂ€n för land, beroende pĂ„ omstĂ€ndigheterna pĂ„ den specifika platsen.”

Cooks kommentarer Ă„terspeglar de frĂ„n Apples detaljhandelschef Deirdre O’Brien, som tidigare informerade personalen om att hon siktar pĂ„ att öppna ”mĂ„nga” butiker i maj.

Apple-chefen tillade att företagets huvudsakliga Cupertino-campus inte skulle öppna förrÀn i början av juni, och det skulle vara pÄ en förskjuten basis. Den kommer att anvÀnda temperaturkontroller, social distansering och masker för att skydda arbetarna. Företaget undersöker ocksÄ Covid-19-testning för anstÀllda.

Nyheten om att Apple-butiker snart kan vara öppna kommer att vÀlkomnas av dem som lÀmnade in enheter för reparation och aldrig hÀmtade dem i tid; de mÄste vÀnta tills butikerna öppnas igen för att hÀmta dem.