Apple sÄlde 35 miljoner AirPods-enheter 2018, stark tillvÀxtprognos 2019: Counterpoint

Apple AirPods - featured

“En Counterpoint Research-rapport sĂ€ger att segmentet av Ă€kta trĂ„dlösa” bĂ€rbara “enheter som AirPods kan vĂ€xa nĂ€stan tre gĂ„nger i försĂ€ljning till 2020”

Apple hade till synes en tydlig ledning inom segmentet multifunktionella Ă€kta trĂ„dlösa hörlurar, eller ‘hearables’, 2018. En rapport frĂ„n Counterpoint Research om segmentet av sĂ„dana ” hearable ” -enheter har uppgett att cirka 46 miljoner hearables sĂ„ldes 2018, Apples AirPods ensam stod för 35 miljoner av dessa enheter. Dessutom Ă€r detta segment av enheter planerat att vĂ€xa i stark takt, med försĂ€ljningen förvĂ€ntas bli nĂ€stan tre gĂ„nger och uppgĂ„ till 129 miljoner enheter till 2020.

TillvÀxten av trÄdlösa tillbehör, tillsammans med ett vÀxande intresse för sÄdana bÀrbara enheter, frÀmjat av den ryktade lanseringen av andra generationens AirPods och liknande produkter frÄn Sony, Samsung, Jabra, Sennheiser och liknande, kommer starkt att bidra till den totala försÀljningen av dessa Produkter.

Apple AirPods - presenterad

Peter Richardson, forskningsdirektör vid Counterpoint Research, uppgav, ”2019 kommer att bli Ă„ret som hearables utvecklas till en viktig marknad. Under Ă„ret förvĂ€ntas stora teknikföretag driva innovationer inom Ă€kta trĂ„dlösa bĂ€rbara enheter. En ökning av diskretionĂ€ra inkomster hos konsumenter och utvecklande digitala vanor förvĂ€ntas driva efterfrĂ„gan pĂ„ hearables ocksĂ„ över hela vĂ€rlden. Den globala marknaden för Ă€kta trĂ„dlösa apparater förvĂ€ntas nĂ„ 27 miljarder US-dollar i vĂ€rde 2021. ”

Pavel Naiya, Senior Analyst pĂ„ Counterpoint, utarbetade orsaken bakom en sĂ„dan brant tillvĂ€xtpotential för en klass ljudbaserade tillbehör, ”AnvĂ€ndning av AI i röstteknologi vĂ€xer fram som ett nytt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt med de mĂ„nga nya applikationerna. Cirka tre av fyra personer anser det nu som en viktig funktion för framtida köp av hearables. Det Ă€r ett nytt anvĂ€ndargrĂ€nssnitt som behöver ett helt nytt grundlĂ€ggande utvecklingssĂ€tt frĂ„n ekosystemaktörerna för att göra det mer anvĂ€ndarcentrerat och funktionsrikt. Vi tror att det kommer att utvecklas som ett öppet ekosystem som liknar beröringsgrĂ€nssnittet, efter den naturliga utvecklingsprocessen. Plattformen med maximala beröringspunkter tillsammans med bĂ€ttre anvĂ€ndarupplevelse kommer sannolikt att vinna. ”

TĂ„liga enheter, som anges i denna rapport, Ă€r helt trĂ„dlösa enheter som drivs av anslutningsförmĂ„gan och fördelarna med Bluetooth 5.0. Dessa enheter Ă€r frĂ€mst ljudprodukter, men kan ocksĂ„ tillhandahĂ„lla en massa andra verktyg som spĂ„rning av rörelse, hĂ€lsofunktioner, utlösande AI-assistentfunktioner för att göra dem bĂ€rbara ljudprodukter – dĂ€rav namnet. TillvĂ€xten i detta segment av enheter kommer att föra fram branschen som en kollektiv enhet, nĂ€r det gĂ€ller aktivitets- och innehĂ„llsleverantörer, OEM-tillverkare, komponentleverantörer (som batterileverantörer, chiptillverkare, högtalar- och sensorleverantörer och mer) och hjĂ€lp alla dessa företag skala sina företag bortom den mĂ€ttande smarttelefonmarknaden.

AirPods - presenterade

Det Àr denna marknadsmÀttnad som Apple, marknadsledaren inom hearables just nu, började titta pÄ andra vÀgar som tillbehör och tjÀnster för att föryngra deras fallande antal. Det ryktade AirPods 2, som förvÀntas ge en mÀngd andra funktioner utöver ljudfunktionerna, förvÀntas vara en stor bidragsgivare till den ökade försÀljningen under de kommande Ären. Apple ledde ocksÄ Counterpoints undersökning av det mest föredragna varumÀrket för bÀrbara enheter bland konsumenter just nu, framför ljudjÀttar som Sony, Bose, Sennheiser och Jabra.