Apple ser enormt tilltalande nÀr man anvÀnder en mus med en iPad

Apple ser enormt tilltalande nÀr man anvÀnder en mus med en iPad

“I en ny intervju med TechCrunch sa Apples chef för global tillgĂ€nglighet att tillĂ€gget av musstöd verkligen Ă€r mer Ă€n en tillgĂ€nglighetsfunktion”

Vid den nyligen avslutade utvecklarkonferensen WWDC 2019 var en av funktionerna som Apple introducerade med den nya iPadOS stöd för musinmatning pÄ iPad. Det Àr en av de mÄnga ÄtgÀrder som Apple vidtar för att fÄ det mobila operativsystemet nÀrmare att ge skrivbordsklassupplevelse och funktioner pÄ sina surfplattor för första gÄngen. MÄnga har dock noterat att musstödet pÄ iPadOS har lagts till i tillgÀnglighetsavsnittet och betonar att det betraktas av Apple som en funktion för att hjÀlpa personer med specifika funktionshinder som hindrar dem frÄn att interagera med pekskÀrmen.

AnvĂ€nda en mus med en iPad … var Ă€r din gud nu pic.twitter.com/ugcs1Ez85f

– Owen Williams ⚡ (@ow) 4 juni 2019

Förklara policyn och avsikten bakom detta, TechCrunch talade med Sarah Herrlinger, Apples chef för global tillgĂ€nglighetspolicy och initiativ. Hon avslöjade en avgörande aspekt bakom Apples mycket uppskattade och nyligen tillagda funktion – företaget Ă€r medvetet om att dess implikationer har ett mycket bredare anvĂ€ndningsfall Ă€n att bara göra det möjligt för anvĂ€ndare att selektivt.

Herrlinger uttalade, ”TillgĂ€nglighetsfunktioner kan gynna mer Ă€n den ursprungliga gemenskapen de var utformade för att stödja. Till exempel hittar mĂ„nga mĂ€nniskor vĂ€rde i undertexter. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att konstruera specifika anvĂ€ndningsfall sĂ„ att vi fortsĂ€tter att ge kraften i vĂ„ra enheter till fler mĂ€nniskor. ”

Men hon bekrÀftade att Àven om mÄnga kommer att tycka att tillÀgget av en konventionell mus Àr bra nÀr det gÀller anpassning till skrivbordsformfaktorn, Àr iPadOS-grÀnssnittet inte utformat för att ta det konventionella muspekargrÀnssnittet som ett primÀrt grÀnssnitt. Det primÀra ingÄngslÀget för iPadOS förblir berört, medan Apple har lagt mycket tid pÄ att utveckla röstgrÀnssnittet för att underlÀtta anvÀndningen till ett betydligt avancerat stadium.

ipados presenterade

Det Àr av denna anledning att musingÄngen, som nu Àr aktiverad via bÄde USB och Bluetooth, Àr en del av iPadOS tillgÀnglighetslÀgen och inte erbjuds som en av de primÀra inmatningsmetoderna för iPads. Det hindrar dock inte att det Àr en funktion som kommer att anvÀndas ganska ofta, sÀrskilt av proffs som letar efter den tunnaste, lÀttaste datorenheten som erbjuder en arbetsupplevelse pÄ skrivbordsklass.