Apple slÀpper de första offentliga betorna för iOS 13, iPadOS och macOS Catalina

Apple slÀpper de första offentliga betorna för iOS 13, iPadOS och macOS Catalina

“Stabila byggnader av iOS 13, iPadOS och macOS förvĂ€ntas slĂ€ppas i höst”

Vid Ärets WWDC introducerade Apple iOS 13, iPadOS och macOS Catalina. Och idag har Cupertino-teknikjÀtten slÀppt de första offentliga beta-byggnaderna för alla tre operativsystem. Företaget erbjöd nÄgra utvecklarförhandsgranskningar av iOS 13, iPadOS och macOS Catalina under de senaste veckorna. Nu kan alla Apple-anvÀndare som vill uppleva funktionerna i de nya operativsystemen registrera sig för betaprogrammet.

Apple OS

Apple-anvÀndare kan registrera sig för betaversionerna av iOS 13, iPadOS och macOS Catalina genom att besöka varumÀrkets webbplats. Som medlem i betaprogrammet kan du komma Ät de offentliga betorna och prova de senaste funktionerna. Du kan ocksÄ ge feedback direkt till företaget med hjÀlp av Feedback Assistant-appen pÄ din enhet.

Efter att du registrerat dig för beta kommer du att fortsÀtta fÄ uppföljning av betaversioner tills den stabila versionen av dessa operativsystem slÀpps, som förvÀntas vara tillgÀngliga senare i Är. Det Àr vÀrt att nÀmna att eftersom det hÀr Àr de första offentliga betaversionerna, förvÀnta dig att de har nÄgra fel och prestandaproblem.

För att komma ihĂ„g kom iOS 13 med det efterlĂ€ngtade systemomfattande infödda mörka lĂ€get. Det nya operativsystemet har röstkontroller, ett svepande tangentbord och en moderniserad pĂ„minnelser-app. Operativsystemet fĂ„r ocksĂ„ en förbĂ€ttrad version av Apple Maps, delning av ljud mellan tvĂ„ uppsĂ€ttningar AirPods, nya “Logga in med Apple” och förbĂ€ttringar av Siri. Det nya operativsystemet stöds av iPhone 6s och högre och den nya 7: e generationens iPod Touch.

Pratar om iPadOS, för första gÄngen i Apples produkts historia delar iPads sig frÄn iOS. IPadOS Àr i grunden en gaffelversion av iOS med iPad-centrerade funktioner. Operativsystemet har widgets för startskÀrmen för första gÄngen, förutom förbÀttrad multitasking med gester, ny Files-app, stöd för flash-enheter och förbÀttrad Safari.

NÀr det gÀller macOS Catalina har operativsystemet inte iTunes eftersom det vÀljer fristÄende appar för musik, TV och podcast. Det nya operativsystemet levereras med en ny TV-app som stöder 4K HDR-uppspelning med HDR10, Dolby Vision och Dolby Atmos-ljud. Speciellt finns det en ny funktion som heter Sidecar som lÄter dig förvandla en iPad till en sekundÀr skÀrm, röststyrningsfunktion, aktiveringslÄsfunktion och skÀrmtid bland andra.