Apple slÀpper fix för iOS 12 Group FaceTime-avlyssningsfel

Apple slÀpper fix för iOS 12 Group FaceTime-avlyssningsfel

“Uppdateringen av iOS 12.1.4 innehĂ„ller lösningen för iPhone Group FaceTime-bugg som mĂ„nga rapporter bryter mot deras integritet”

Group FaceTime var bland de mest efterlĂ€ngtade iOS 12-funktionerna, Ă„tminstone tills den drabbades av ett fel. PĂ„ grund av felet kan Group FaceTime-samtal tillĂ„ta uppringare att avlyssna mottagarnas konversation redan innan de besvarade samtalet. Det var ett brott mot individens integritet, för vilken den Cupertino-baserade mötte kritik – i sjĂ€lva verket rullade företaget tillbaka Group FaceTime-funktionen över kontroversen. Nu har Apple slĂ€ppt en ny uppdatering i iOS 12.1.4 som pĂ„stĂ„s lösa sĂ„rbarheten med Group FaceTime. Den Ă€r tillgĂ€nglig för nedladdning för iPhone 5S och senare, iPad Air och senare, och iPod touch 6: e generationen.

Mojave-Group-Facetime_thumb.jpg

Apple i ett pressmeddelande sĂ€ger att en “logisk frĂ„ga fanns” pĂ„ Group FaceTime och att den nu har Ă„tgĂ€rdats med “förbĂ€ttrad statlig förvaltning.” Företaget har ocksĂ„ Ă„terstĂ€llt gruppsamtalstjĂ€nsten och fixat ett tidigare okĂ€nt problem med funktionen Live Photos i FaceTime. För att fĂ„ den nya iOS-uppdateringen pĂ„ din iPhone, iPad eller iPod Touch, gĂ„ till InstĂ€llningar, tryck sedan pĂ„ AllmĂ€nt> Programuppdatering och tryck pĂ„ Ladda ner och installera.

I relaterade nyheter sa Apple att det kommer att kompensera tonĂ„ringen Grant Thompson och hans mamma som först rapporterade felet pĂ„ Group FaceTime. Utbetalningen omfattas av Apples bug-bounty-system, vilket uppmuntrar forskare med en belöning för att privat skicka sĂ€kerhetsfel och sĂ„rbarheter till företaget. Apple kommer ocksĂ„ att erbjuda en “Ospecificerad ytterligare gĂ„va till Thompsons utbildning.”

NÀr vi pratar om Group FaceTime-funktionen kan anvÀndarna gÄ in i ett videosamtal med sÄ mÄnga som 32 kontakter samtidigt. Apple introducerade det förra Äret med iOS 12-programvaran.