Apple slÀpper iOS 12.3.1-uppdatering som ger korrigeringar för VoLTE-samtal och meddelandefel

Apple slÀpper iOS 12.3.1-uppdatering som ger korrigeringar för VoLTE-samtal och meddelandefel

“Enstaka rapporter om uppdateringen som stĂ€nger av mobildata för vissa anvĂ€ndare kvarstĂ„r fortfarande, men vid första intryck verkar iOS 12.3.1 vara en ljuduppdatering”

Apple har lanserat iOS 12.3.1-uppdateringen för anvÀndare av alla berÀttigade iOS-enheter. Listan över enheter inkluderar iPhone 5s eller nyare modeller, iPads frÄn iPad Mini 2 och 6: e generationens iPod. Den nya uppdateringens Àndringslogg Àr inte detaljerad, men innehÄller korrigeringar för felaktiga funktioner som Apple inte kunde fixa i tidigare uppdateringar.

Listan över uppdaterade funktioner inkluderar korrigeringar för ett problem som hindrade vissa anvĂ€ndare frĂ„n att göra och ta emot VoLTE-uppdateringar och tvĂ„ korrigeringar för Messaging-appen pĂ„ iOS. PĂ„ meddelandefronten har felet som tillĂ€t meddelanden frĂ„n okĂ€nda avsĂ€ndare att visas i konversationslistan Ă€ven med alternativet ‘Filtrera okĂ€nda avsĂ€ndare’ löst. PĂ„ samma sĂ€tt har problemet som förhindrade fliken “Rapportera skrĂ€p” att visas i meddelandetrĂ„dar frĂ„n okĂ€nda avsĂ€ndare fixats. Efter svar i iOS-forum över internet har alla dessa korrigeringar fungerat som avsett, vilket markerar den andra uppdateringen i rad frĂ„n Apple som kontinuerligt arbetar för att fixa mĂ„nga av de funktioner som nyligen har lĂ€mnats trasiga.

iPhone XR presenterad

En rapport av Forbes konstaterar att Àven om den hÀr uppdateringen hittills har varit i stort sett stabil, har det förekommit nÄgra isolerade rapporter om den hÀr uppdateringen som ocksÄ avskaffat mobildatamottagning pÄ enheter. Det har emellertid bara gÄtt drygt en dag sedan uppdateringen rullades ut, och om det blir ett sÄ utbrett problem som vad som hÀnde med iOS 12.1.2 ÄterstÄr att se, Àn en gÄng anvÀndare laddar ner uppdateringen.

Apple förbereder sig redan för fler större uppdateringar i framtiden. Företaget testar redan iOS 12.4-uppdateringen i sina betacykler, som Àr planerad för att lÀgga till nÄgra nya funktioner i ekosystemet innan det slÀpps iOS 13 sÄ smÄningom senare i Är. DÄ ser Apple ut att ha rullat ut korrigeringar för alla tjÀnster som har gÄtt sönder, och iOS 12.3.1 Àr en av pinnarna i iOSs Äterupplivningssaga.