Apple stoppar produktionen av iPhone X, iPhone 6s och iPhone SE

Avatar for Hamza Tauqeer

Tiden för hörlursuttaget har upphört

Apple har nyligen lanserat tre nya smartphones för 2018; de iPhone XS, XS Max och det billigaste av dem alla, iPhone XR. Du kan läsa mer om dem här. Men vad du inte hittar längre på några månader är lika intressant.

När Apple lanserar de nya flaggskeppsenheterna sjunker vanligtvis priserna på tidigare generationens telefoner avsevärt. I år hände det inte alls. IPhone X förra året har upphört helt.

Apple skulle ha haft en liten inverkan på sina vinstmarginaler genom att sälja iPhone X till ett reducerat pris i år, eftersom kostnaden för materialet förmodligen inte skulle ha minskat betydligt. Det är mer meningsfullt att starta iPhone XR, vilket gör några viktiga nedskärningar i saker som kameran (enda lins), design (aluminiumram 7000-serien istället för rostfritt stålram) och display (LCD istället för OLED).

iPhone 6S slutar

Den andra produkten som eliminerades av Apple var iPhone 6s, vilket inte var en överraskning med tanke på dess ålder (september 2015).

Men f√∂rlusten av iPhone SE √§r n√•got du kommer att k√§nna dig mest, speciellt f√∂r att den inte ersattes av n√•gon annan Apple-enhet med 4 ‚ÄĚ-sk√§rm. IPhone SE √§r fr√•n den tid d√• m√§nniskor anv√§nder och f√∂redrar sm√• och bekv√§ma telefoner att b√§ra. Detta gjorde den ganska popul√§r √§ven om vissa aspekter av produkten var ganska f√∂r√•ldrade. Men den minsta iPhone du kan k√∂pa nu √§r iPhone 7 eller den iPhone 8. B√•da enheterna har en 4,7-tums sk√§rm som √§r ganska liten men inte lika mycket som iPhone SE.

iPhone SE slutar

Vi föreslår att du tar tag i lagret som finns kvar i Apple och butikerna innan de säljs och om du använder någon av dessa enheter bör du överväga att hålla dem lite längre.

Åh och en sista sak, iPhone 6s och iPhone SE var de enda två iPhonesna som hade ett hörlursuttag, så nu har historien om 3,5 mm-uttaget slutat helt från iPhone-linjen.