Apple Store-rÄn: stöld pÄ 1 miljon dollar

Avatar for Areen Zahra

Apple-butiken plundrades i Palo Alto, Kalifornien, pÄ mindre Àn 12 timmar under lanseringen av iPhone XS i helgen.

Den amerikanska polisen rapporterade att 17 personer greps som misstÀnkta. Vid vidare utredning informerade polisen att ett annat gÀng inbrottstjuv plundrade 19 lÀn i Kalifornien och lyckades rÄna tillbehör till ett vÀrde av 1 miljon dollar.

Inom tvÄ dagar rÄnades Palo Alto och nÀstan 107 000 dollar i iPhones och andra snygga enheter stal. Dessa tvÄ pÄ varandra följande rÄn pÄ Palo Alto intrÀffade under lanseringen av iPhone XS och iPhone XS Max nÀr butiken fylldes med den passionerade publiken.

PĂ„ fredag ​​sade justitieminister Xavier Becerra i en rapport:

De tilltalade anklagas för att ha kommit in i butikerna i stora grupper som bÀr huvtröjor och rycker ut produkter som visas

RÄnare lyckades stjÀla tillbehör till ett vÀrde av 20 000 dollar pÄ en gÄng.

Becerra förklarade vidare att:

Sju vuxna greps den 25 september och bokades i Alameda County FÀngelse. En annan Àr i förvar i Sonoma County. Arrestation har utfÀrdats för nio andra misstÀnkta. Sonden Àr pÄ,

Det observeras att antalet rÄn pÄ Apple Stores har ökat de senaste Ären.

Under september och augusti rÄnades regionerna i CA nio gÄnger. Rapporterade i söndags plundrades Apple Store i Santa Rosa tvÄ gÄnger pÄ en mÄnad. Detta stÀller en frÄga om Apples sÀkerhetsÄtgÀrder.

LÀs ocksÄ: Huawei hÄnar Apple för att hÄlla samma sak

Att vara en snygg organisation, Apple behöver stÀrka sina hÄrdvarusÀkerhetsprocedurer, sÀrskilt under lanseringssessioner. Publiken i lanseringen av butiken mÄste kontrolleras för att sÀkerstÀlla att misstÀnkta personer inte gör en post tillsammans med gruppen. Apple bör kontrollera strikta ingÄngspunkter i butiken och se till att mÀnniskor, liksom produkterna i lanseringen, Àr sÀkra.

Apple bör ta den hÀr frÄgan pÄ allvar; annars kommer inte företaget att kunna organisera lanseringsevenemang i framtiden.

NÄgra förslag för Apple? Dela dina Äsikter och hÄll dig uppdaterad för fler nyheter och uppdateringar.