Apple tar bort begrÀnsningar för inköp av enheter online

Apple tar bort begrÀnsningar för inköp av enheter online
I sammanhanget: Apple har tagit bort begrÀnsningen av antalet enheter kunder kan köpa frÄn sin webbplats. Det var bara för nÄgra dagar sedan nÀr företaget införde begrÀnsningarna, troligen ett resultat av leveransproblem relaterade till koronavirusutbrottet, men de tappas nu.

Cupertino-företaget i slutet av förra veckan satte orderbegrĂ€nsningar pĂ„ enheter som köpts frĂ„n sina webbplatser – första gĂ„ngen det har gjort det sedan den ursprungliga iPhone lanserades 2007. MacBook Air och Mac mini-modeller begrĂ€nsades till fem per bestĂ€llning, medan iPad-proffs och iPhones var begrĂ€nsat till bara tvĂ„ per kund.

Nu har grÀnsen tagits bort för anvÀndare i USA, Storbritannien, Hongkong och Kina, vilket gör att mÀnniskor kan köpa upp till 10 iPhones, iPads och Mac per bestÀllning. Fler platser ser begrÀnsningarna tappas.

Coronavirus sÄg Apple stÀnga alla sina butiker i Kina, men med virusets spridning under kontroll i landet har försÀljningsstÀllen nu öppnats igen. Med utbrottet som kom över hela vÀrlden meddelade Apple nyligen att det tillfÀlligt skulle stÀnga alla sina tegel- och murbrukbutiker utanför Kina, vilket resulterade i att mÀnniskor flockade till sin webbplats för de senaste enheterna.

Med koronavirus som orsakar enorma störningar bland Apples Kina-baserade leverantörer, inklusive Foxconn, fanns det farhÄgor om att det skulle kunna försena lanseringen av iPhone 12, men industrins insiders sÀger att det ursprungliga lanseringsfönstret fortfarande Àr ett mÄl för telefonen som kan övertrÀffa varje Android-telefon. .