Apple tar bort Fortnite frÄn App Store via Epics alternativa betalningsmetod

Apple tar bort Fortnite frÄn App Store via Epics alternativa betalningsmetod
En varm potatis: Kriget pÄgÄr. NÀstan omedelbart efter att Epic lanserade en alternativ betalningsmetod för Fortnite-anvÀndare som kringgÄr Apples 30-procentiga App Store-skatt, tog Apple bort spelet frÄn butiken. Epic ligger dock inte bara ner. Det stÀmmer teknikjÀtten.

Strax efter att Epic Games tillkÀnnagav sitt Epic Direct Payment-alternativ för Fortnite tog Apple bort Battle-Royale-spelet frÄn App Store. AvlÀgsnandet kom bara nÄgra timmar efter att Epic publicerade sitt pressmeddelande. Apple trasslar uppenbarligen inte för att genomföra sin App Store-skatt.

Apple utfĂ€rdade ett uttalande som sĂ€ger att övergĂ„ngen till att kringgĂ„ App Stores inköpsavgifter i appen Ă€r ett brott mot butikspolicyn. Det hĂ€vdar att riktlinjerna sĂ€kerstĂ€ller lika villkor för alla utvecklare i App Store-ekosystemet och hĂ„ller sina anvĂ€ndare “sĂ€kra”.

Apples uttalande om att ta bort Fortnite: pic.twitter.com/5BAAZXvtYc

– Mark Gurman (@markgurman) 13 augusti 2020

Som svar har Epic redan lÀmnat in en rÀttegÄng mot Cupertino-kraftverket och ber om förelÀggande, vilket indikerar att det förvÀntade sig ett sÄdant svar. Det rivaliserande företaget meddelade ocksÄ att det skulle streama en kortfilm som heter Nineteen Eighty-Fortnite, en poke pÄ Apples 1984-annons för Machintosh. Kortet kommer att sÀndas klockan 16 idag, vilket ocksÄ indikerar att Epic var redo för detta.

Fortnite Party Royale har premiÀr pÄ en ny förkortning: Nineteen Eighty-Fortnite. GÄ med pÄ 16:00 ET. pic.twitter.com/BWvndK3gDt

– Fortnite (@FortniteGame) 13 augusti 2020

Det har inte skett nÄgon liknande reaktion frÄn Google, men den hÀr historien utvecklas fortfarande. Vi kan sannolikt förvÀnta oss att Google vidtar liknande ÄtgÀrder för att skydda dess resultat. Vi kommer att ge dig mer nÀr kampen fortskrider.

Under tiden, ta pÄ dig sÀkerhetsbÀltena. Saker hÄller pÄ att bli fula.