Apple tar bort Logitech, Sonos och Bose ljudutrustning frÄn sina butiker

Apple tar bort Logitech, Sonos och Bose ljudutrustning frÄn sina butiker
Den stora bilden: Apple har tyst slutat sÀlja konkurrerande hörlurar och trÄdlösa högtalare frÄn rivalerna Logitech, Bose och Sonos, en fÀrsk rapport frÄn Bloomberg. Oddsen Àr, det hÀr Àr en indikation pÄ att vi hÄller pÄ att se Apple avslöja nÄgra nya ljudutrustningar. Med en hÀndelse som ryktas Àga rum den 13 oktober kan det hÀnda mycket snart.

Publikationen konstaterar att alla hörlurar och högtalare frÄn de ovannÀmnda varumÀrkena försvann frÄn Apples webbutik i slutet av september. Försök att hitta det exakta datumet dÄ produkterna drogs med hjÀlp av Internet Archive Wayback Machine misslyckades.

Bloomberg rapporterar vidare att anstÀllda pÄ fysiska Apple Stores de senaste dagarna instruerades att ta bort produkter frÄn sina hyllor.

Apple har nu uteslutande mÀrkesvaror som AirPods, förutom erbjudanden frÄn dotterbolaget Beats.

Investerare svarar redan pÄ nyheterna eftersom aktievÀrdet i Logitech och Sonos minskar med 6,52 procent respektive 5,69 procent i handel före marknaden.

FörĂ€ndringarna kan vara en indikator pĂ„ att Apple nĂ€stan Ă€r redo att presentera nya ljudprodukter. Rykten tyder pĂ„ att Apple arbetar pĂ„ en uppsĂ€ttning hörlurar med öra samt en “mini” -version av sin HomePod-smarthögtalare som kommer med en lĂ€gre prislapp jĂ€mfört med originalet.

Att skapa plats för mĂ€rkesvaror Ă€r inte en ny strategi för Apple. År 2014 slutade företaget att sĂ€lja Fitbit wearables för att göra plats för sin kommande Apple Watch.

Bildkredit Anna Svetlova, jessica.kirsh