Apple tar första steg för att skapa egna modem för framtida iPhones

Apple tar första steg för att skapa egna modem för framtida iPhones

“Företaget har startat anstĂ€llningsprocessen för projektet, enligt en rapport frĂ„n Reuters”

Apple Àr frÀmst en smarttelefontillverkare, till skillnad frÄn sin Àrkerival Samsung som inte bara dabbar i smartphones utan i tillverkningen av viktiga komponenter som gÄr in i dessa enheter. DÀrför mÄste iPhone-tillverkaren förlita sig pÄ andra OEM-tillverkare som Qualcomm för att leverera viktiga delar av sina smartphones. Den senaste bristen som pÄgick med Qualcomm, tillsammans med andra problem, har gjort det klart att Apple inte har rÄd att vara beroende av dessa företag för komponenter som modem. Faktum Àr att Apple sedan lÀnge har velat skapa sina egna modem och det verkar som om företaget har börjat ta sina första steg i den riktningen.

apple-logotyp

Under en förnyad anstrÀngning ledd av Johny Srouji, Apples SVP, har företaget publicerat jobbannonser för modemingenjörer i San Diego, en plats som ocksÄ rÄkar vara vÀrd för de flesta av Qualcomms personal. Det hÀr Àr faktiskt bara babysteg i den lÄnga resan som Apple mÄste genomföra innan det kan anvÀnda sina egna modem. Det kommer att ta hundratals miljoner dollar i investeringar och vi kommer fortfarande inte se nÄgra marker pÄ ett par Är, föreslÄr rapporter. Chipsen mÄste ocksÄ vara 5G-klara vilket tar företaget Ànnu mer tid innan det har en slutprodukt redo att anvÀndas.

Modemchips utgör en bra del av Apples utgifter, eftersom företaget betalar mellan 2 och 4 miljarder dollar för de 200 miljoner iPhones det sÀljer Ärligen. Ett enda modemchip frÄn Qualcomm kostar minst $ 30, enligt rapporter, vilket inte rÀknar royalties pÄ $ 7,50 per enhet som Qualcomm frÄgade frÄn smartphonegiganten i Är.

[Previous Story]Moto G7 Plus vs Redmi Note 7: vilken kommande mid-ranger ska du vÀnta pÄ?

[Next Story]Apple slÀpper fix för iOS 12 Group FaceTime-avlyssningsfel