Apple testade inte HomePod tillrÀckligt, hÀvdar designexperter

Apples ryktade hörlurar över örat kan vara lika smarta som HomePod

HomePod, en smart högtalare pÄ $ 349 som signalerade Apples öppningssalva i kriget mot Amazon Echo och Google Home, har en dÄlig start. Trots recensioner som betonade fantastiskt ljud frÄn en sÄ liten högtalare misslyckades HomePod att sÀlja ut, troligen skadad av en dÄlig röstassistent och brist pÄ standardfunktioner som parrumsparning.

För att göra dĂ„liga saker Ă€nnu vĂ€rre avslöjades det förra veckan att högtalaren kan lĂ€mna en vit ring pĂ„ vissa trĂ€ytor. Apple försökte bagatellisera frĂ„gan och sa att det Ă€r “inte ovanligt” för en talare att göra det, men vid den tiden var berĂ€ttelsen “Ring of doom” redan för stark.

Apples uttalande gjorde att det verkade som att ingenting var ovanligt. “Det Ă€r inte ovanligt att nĂ„gon högtalare med en vibrationsdĂ€mpande silikonbas lĂ€mnar milda spĂ„r nĂ€r de placeras pĂ„ vissa trĂ€ytor”, sĂ€ger företaget i en uppdaterad supportartikel för HomePod. ”MĂ€rkena kan orsakas av oljor som sprider sig mellan silikonbasen och bordsytan och försvinner ofta efter flera dagar nĂ€r högtalaren tas bort frĂ„n trĂ€ytan. Om inte, kan du ta bort mĂ€rkena om du torkar ytan försiktigt med en mjuk fuktig eller torr trasa. Om mĂ€rken kvarstĂ„r, rengör ytan med möbelproducentens rekommenderade rengöringsprocess. Om du Ă€r orolig för detta rekommenderar vi att du placerar din HomePod pĂ„ en annan yta. ”

Men enligt industridesign specialister kontaktas av Business Insider, problemet var verkligen “ovanligt”, och brist pĂ„ uppmĂ€rksamhet pĂ„ detaljer var den skyldige:

“Jag Ă€r faktiskt vĂ€ldigt förvĂ„nad,” sĂ€ger Cesar Viramontes, Senior Industrial Designer pĂ„ Y Studios, ett San Francisco-baserat företag som har arbetat med allt frĂ„n TV-set-boxar till digitala bildramar. Viramontes, som har arbetat med flera talare tidigare, sa att det inte Ă€r en frĂ„ga han har stött pĂ„ tidigare.

“De testade inte produkten tillrĂ€ckligt och under rĂ€tt omstĂ€ndigheter, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ att en trĂ€yta Ă€r ett mycket troligt stöd för produkten”, sĂ€ger Ignazio Moresco, en produktdesignexpert som har arbetat med grodedesign, Microsoft och Ericsson.

“De borde ha fĂ„ngat frĂ„gan om de följde en noggrann QA-process”, sa han och hĂ€nvisade till den kvalitetssĂ€kringsprocess som hĂ„rdvaruproducenter sĂ€tter igenom nya produkter för att sĂ€kerstĂ€lla att de Ă€r konsumentberedda.

Det Àr de dÄliga nyheterna. Den goda nyheten Àr att det kan vara en enkel lösning:

Apple kan behöva ”omarbeta” tillverkningsprocessen eftersom silikon tillverkas med en annan process Ă€n de andra typerna av elastomer, sĂ€ger Berkowitz. Om det Ă€r nödvĂ€ndigt kan processen ta allt frĂ„n tvĂ„ veckor till sex veckor, noterade han.

“Det Ă€r en frĂ„ga, men jag tror förmodligen att det kommer att bli en som kommer att korrigeras i nĂ€sta tillverkningsomgĂ„ng”, sĂ€ger Y Studios Viramontes. “Jag tror att det kommer att bli en mindre frĂ„ga, och folk kommer förmodligen att glömma bort det under de nĂ€rmaste mĂ„naderna nĂ€r det försvinner.”

Vid denna tidpunkt Ă€r sannolikt skadan för Apple. Den som redan Ă€ger en HomePod (eller funderar pĂ„ att köpa en) kommer att anvĂ€nda en dalbana, oavsett om Apple “fixar” problemet eller inte. FlĂ€ckarna frĂ„n HomePod var aldrig riktigt problemet – det Ă€r en enkel frĂ„ga att arbeta runt, Ă€ven för det lilla antalet berörda kunder – men det Ă€r det faktum att Apple till synes inte visste om problemet som gjorde det pinsamt.