Apple tillÄter nu anvÀndare att lyssna pÄ podcasts direkt frÄn webben

Globala appintÀkter uppgÄr till 39,2 miljarder dollar, Apple fick 25,5 miljarder dollar trots fÀrre nedladdningar: Sensor Tower

“Apple planerar att lansera en fristĂ„ende podcast-app med lanseringen av macOS 10.15, enligt rapporterna.”

Apple-anvÀndare kan nu lyssna pÄ podcasts direkt frÄn webben. Podcasts, en episodisk serie av en digital ljudfil eller en videofil, krÀvdes tidigare att laddas ner men nu kan den spelas direkt frÄn sin webbplats.

apple-logotyp

Den omdesignade webbsidan för podcasten har nu en inbyggd webbuppspelning, tillsammans med en strömlinjeformad design, som Àr lÀttare att navigera, enligt rapporterna. Avsnitten Àr ocksÄ försedda med sin egen mÄlsida, genom att klicka pÄ vilken ger anvÀndarna en fullstÀndig lista med detaljer om innehÄllet, sÄ att anvÀndarna enkelt kan bestÀmma vad de vill lyssna pÄ.

Tidigare inkluderade designen av poddsÀndningar pÄ webben en lista med avsnitt, som omdirigerade anvÀndarna till iTunes utan nÄgot webbuppspelningsalternativ. Enligt rapporterna har Apple planerat att dela upp iTunes i TV-, musik- och podcasts-appar med följande version av macOS.

Rykten tyder pÄ att de nya applikationerna skulle vara Marsipan, vilket Àr ungefÀr som Apple News pÄ Mac. Vidare kan det förvÀntas att Apple Book ocksÄ skulle fÄ en uppdatering förutom musik, TV och podcasts. Det Àr ocksÄ intressant att notera att Apple planerar att starta en oberoende podcast-app med lanseringen av macOS v10.15.