Apple tillkännager iPhone 12 den 15 september (uppdatering)

Apple tillkännager iPhone 12 den 15 september (uppdatering)
I korthet: Apples evenemang kommer att äga rum den 15 september klockan 10 Pacific från Apple Park. Tillkännagivandet specificerade inte om evenemanget kommer att streamas online, även om det ges den pågående pandemin, är det säkert att anta att det verkligen kommer att vara en virtuell enda händelse utan live publik. Det är till och med möjligt att händelsen kan spelas in i förväg och helt enkelt sändas vid det datumet och tiden.

Uppdatering: Enligt Mark Gurman från Bloomberg kommer evenemanget den 15 september inte att avslöja iPhone 12 utan snarare nya Apple-klockor och kanske uppdaterade iPads. Avtäckningen av iPhone 12 kommer någon gång i oktober, konstaterar Gurman.

Apple på tisdag meddelade att de kommer att vara värd för ett medieevenemang den 15 september där det i stor utsträckning förväntas avslöja sin nästa generation av iPhones.

Apple har historiskt planerat sin iPhone-mediehändelse i höst till mitten av september och 2020 är uppenbarligen inte annorlunda. Några hade spekulerat i att avslöjandet skulle skjutas tillbaka några veckor, kanske i början av oktober, på grund av den pågående Covid-19-pandemin.

Cupertino lanserar vanligtvis sina nya iPhones ungefär en och en halv vecka efter att de presenterats. Om det stämmer i år skulle det lansera den 25 september.

De flesta förväntar sig att Apple tillkännager så många som fyra nya iPhones nästa vecka, i skärmstorlekar från 5,4 tum till 6,7 tum.

Alla fyra tros stödja 5G trådlöst även om ett rykte från förra veckan föreslog att endast den avancerade iPhone 12 Pro Max kommer att vara kompatibel med den snabbare mmWave-tekniken. Varje kommer enligt uppgift också att ha OLED-skärmar och drivas av Apples nya A14 Bionic-processor.

Bildkredit: Daniel Constante