Apple tillkännager sitt eget digitala kreditkort, Apple Card

Apple Card - featured

“Apple-kortet kommer att finnas tillg√§ngligt omedelbart fr√•n Apple Wallet och ett speciellt titanbyggt kort kommer ocks√• att ges ut till anv√§ndarna”

Apple har meddelat Apple Card, företagets första strejk i konsumentfinansieringstjänster. Apple-kortet är en kreditfinansieringstjänst som integreras i Apple Pay för att tjäna på de flesta platser där du realistiskt kan använda det. Tjänsten kommer för närvarande endast att finnas tillgänglig i USA från och med denna sommar, och från och med nu finns det inget ord om när den kan utvidgas till användare i andra länder. Medan användare bara kan registrera sig med en iPhone kan de komma åt kortet på alla enheter.

Apple-kort - presenterat

Apple Cards primära gränssnitt kommer att vara med Apple Pay, där analyser visar dina totala utgifter och förfallodatum i ett grafiskt gränssnitt. För att klargöra de köp du gjort, kommer alltid ett digitalt uttalande att finnas i Apple Wallet och visa exakta butiksnamn och platser istället för försäljningskoder som de flesta kreditkortsutdrag visar. Apple var angelägna om att säga att de inte lagrar någon av denna information på sina servrar, och all information hanteras lokalt från Apple-enheter. Platsen för att göra dina betalningar kommer till exempel att dras lokalt från Apple Maps.

Apple-kortet utfärdas av Goldman Sachs och använder MasterCard-gränssnittet för att utföra betalningar. Den integreras i iOS-plånboken och kommer att accepteras globalt genom virtuell betalning på alla marknader där Apple Pay är tillgängligt. På marknader där Apple Pay inte är tillgängligt kommer Apple att utfärda ett fysiskt kort som är tillverkat av titan Рkortet innehåller inga detaljer om det (inklusive CVV eller utgångsdatum) och kommer bara med ditt namn etsat på det med laser.

Apple-kort - i text

Apple har också infört sin egen återgivning av ett belöningsprogram med Daily Cash, som erbjuder 2 procent direkt cashback för virtuella transaktioner, 3 procent om det görs i Apples egna butiker och 1 procent för alla transaktioner som du kan utföra med det fysiska Apple-kortet. Apple hävdar också att det inte kommer att finnas några påföljder, inkluderar sena betalningar eller checkräkningskostnader, och ingen straffavgift som tas ut på ränta heller.