Apple tillkännager uppdaterat 13-tums MacBook Pro med Magic Keyboard

Apple tillkännager uppdaterat 13-tums MacBook Pro med Magic Keyboard
Vad hände nyss? Apple på måndagen tillkännagav en uppdaterad version av sin 13-tums MacBook Pro som får ett nytt tangentbord, mer lagringsutrymme och bättre övergripande prestanda som kommer att vara tillgängliga för kunder senare i veckan. Det kommer också att erbjudas i utvalda Apple-butiker, men med tanke på stängningar relaterade till Covid-19-inneslutningsinsatser kan din körsträcka variera där.

Det nya Magic Keyboard ersätter det besvärliga fjärilskortet som introducerades för några år tillbaka. Apples Tom Boger, seniordirektör för Mac- och iPad-produktmarknadsföring, sa att Magic Keyboard erbjuder den bästa skrivupplevelsen någonsin på en bärbar Mac-dator.

√Ąnnu viktigare, Apples hela notebook-sortiment har rensats av fj√§rilstangentbordet. F√∂retaget uppdaterade sin 16-tums MacBook Pro i november 2019 och uppdaterade MacBook Air tillbaka i mars 2020.

På andra håll hittar du dubbelt så mycket som standardutrymme jämfört med föregående generation tack vare en 256 GB SSD-enhet. De som behöver ytterligare utrymme kan konfigurera MacBook Pro med upp till 4 TB lagringsutrymme ombord och i kraftavdelningen, upp till en 10: e generationens Intel Core-processor som Turbo ökar till 4,1 GHz. Den nya Iris Plus-grafiken sägs under tiden erbjuda upp till 80 procent snabbare prestanda jämfört med föregående generationens 13-tums MacBook Pro.

Det bör noteras att den här uppdaterade 13-tums MacBook Pro inte är den bärbara dator som många förväntade sig. Den bärbara datorns kropp och skärm förblir ungefär desamma som tidigare modeller, till skillnad från 16-tums MacBook Pro som fick en större skärm på samma 15-tums fotavtryck tack vare tunnare skärmramar. Dessutom kommer nybörjarmodellerna fortfarande att få dig en äldre 8: e generationens CPU till samma priser, så du måste betala mer för att få 10: e generationen. Med andra ord, detta är mer av din standardspecifik bump-uppdatering, med den extra bonusen för att returnera det bättre tangentbordet (och en fysisk Escape-nyckel!).

Apples senaste kan också konfigureras med 16 GB snabbare 3 733 MHz-minne på utvalda modeller och kan utrustas med upp till 32 GB för första gången.

Apples nya 13-tums MacBook Pro kan beställas i skrivande stund från 1 299 $ (1 199 $ för de som kvalificerar sig för utbildningsrabatten).