Apple tillkÀnnager Watch Series 4, komplett med en större skÀrm och ny design

Apple Watch sleep tracking

Idag pÄ Apples efterlÀngtade iPhone avslöjar hÀndelse lyckades företaget ta lite tid frÄn att prata om uppdateringar till sin bÀstsÀljande smartphone för att ge oss en titt pÄ nÀsta generation av Apple Watch. Apple Watch Series 4 Àr den första faktiska redesignen av klockan sedan sin debut, och Àven om det inte Àr en massiv översyn nÀr det gÀller utseende Àr det fortfarande en betydande uppgradering jÀmfört med sina föregÄngare.

Apple Watch Series 3 var ett stort steg för den bĂ€rbara linjen, till slut lade det till ett mobilalternativ och uppfyllde löftet om en fristĂ„ende Apple-smartklocka. Med det tas hand om – och flera lanseringar av samma Apple Watch-design under sitt bĂ€lte – har Apple Ă€ntligen uppdaterat sin design med Series 4.

De nya Apple Watch-tvillingarna finns inte i de gamla “38mm, 42mm” -storleksbeteckningarna frĂ„n sina föregĂ„ngare. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r storleksalternativen 40 mm och 44 mm, och det betyder mer skĂ€rmfastigheter pĂ„ din handled. Eftersom Apples klockmĂ„tt tas frĂ„n toppen av fodralet till botten, betyder dessa nya storlekar att klockorna verkligen Ă€r fysiskt större Ă€n sina föregĂ„ngare, Ă„tminstone nĂ€r man tittar pĂ„ enheten rakt pĂ„.

De nya skÀrmarna Àr 32% och 35% större Àn de tidigare versionerna, vilket innebÀr mer utrymme för komplikationer och ytterligare andningsrum för appar. Det Àr uppenbarligen bra nyheter om du upptÀcker att du dÄ och dÄ tappar pÄ din handled.

Om en övergripande större klocka inte lÄter som ett försÀljningsargument för dig, kommer du gÀrna att höra att klockan faktiskt har blivit tunnare tillsammans med ökningen av skÀrmstorleken. Serie 4 Àr tunnare Àn de tidigare versionerna. Det kan inte förnekas att Apple Watch alltid har varit lite, ja, tjock, sÄ om det var nÄgot som stÀngde av dig för Watch hittills, kan du ha en anledning att ompröva.

PÄ baksidan omger sensorn ny svart keramik, vilket Apple sÀger hjÀlper klockan att behÄlla en starkare trÄdlös anslutning. Inuti levererar en ny 64-bitars processor med dubbla kÀrnor upp till dubbelt sÄ mycket som tidigare modeller. Nya accelerometrar och gyroskop förbÀttrar noggrannheten i klockans rörelsedetektering. Detta gör det ocksÄ möjligt för klockan att upptÀcka oavsiktliga fall, och nÀr den mÀrker vad som kan ha varit en allvarlig olycka hjÀlper den dig att fÄ hjÀlp.

Kommande serie 3-köpare som bestĂ€mde sig för att sitta ute för den hĂ€r senaste uppgraderingsrundan pĂ„ grund av den motbjudande röda pricken pĂ„ kronan kommer ocksĂ„ att vara glada att konstatera att Apple har gjort bort det designvalet … Bort Ă€r den platta röda sfĂ€ren och i stĂ€llet Ă€r en tunn röd cirkel pĂ„ klockkronan. Det Ă€r en liten förĂ€ndring men det Ă€r uppenbart att Apple tog klagomĂ„len till hjĂ€rtat och justerade det.

PÄ tal om hjÀrtat har den nya Apple Watch en trio av nya hjÀrtspÄrningsfunktioner som kan varna dig om din hjÀrtfrekvens Àr farligt lÄg eller har en oregelbunden rytm. De hanteras av pulssensorn, men en helt ny sensor gör det ocksÄ möjligt för klockan att ge dig ett EKG, som den anvÀnder för att varna dig för olika hjÀrtsjukdomar som du kanske inte ens vet att du har. HÄll bara fingret pÄ den digitala kronan sÄ kan klockan leverera en rapport 30 sekunder senare.

PÄ batteriets livslÀngd har de nya modellerna samma batteritid som tidigare modeller, enligt Apple.

Med de nya, större skÀrmarna introducerar Apple en massa nya klockor för att dra full nytta av det. Det finns nya ansikten med vatten, eld och Ängeffekter som verkligen dyker upp pÄ den nya skÀrmen, sÄ det Àr snyggt.

Klockorna kommer i bÄde aluminium och rostfritt stÄl. Aluminiummodellerna erbjuds i silver, rymdgrÄ och guld, medan varianterna i rostfritt stÄl finns i polerat, guld och rymdgrÄtt. NÀr det gÀller prissÀttning kommer de nya Apple Watch Series 4-varianterna in pÄ bekanta prispunkter. GPS-modellerna börjar pÄ 399 $ medan mobilversionerna börjar pÄ 499 $. Klockorna kommer att finnas tillgÀngliga den 21 september med bestÀllningar som öppnar den 14 september.