Apple TV-streamingtjänst lanseras med outsourcat innehåll den 25 mars

Globala appintäkter uppgår till 39,2 miljarder dollar, Apple fick 25,5 miljarder dollar trots färre nedladdningar: Sensor Tower

“Enligt en ny rapport skulle Apple TV-prenumerationstj√§nsten initialt lanseras med mestadels originalinneh√•ll, men det har f√∂rsenats.”

Apple förväntas lansera sin abonnemangsbaserade TV-tjänst när den tar scenen vid sitt speciella evenemang den 25 mars. En nyligen genomförd rapport av Bloomberg konstaterar att även om den ursprungliga planen var att lansera tjänsten med huvuddelen av innehållet som Apples egen egen produktion, har detta drag nu blivit till förmån för att skaffa innehåll från de mest populära kabel-TV-tjänsteleverantörerna.

Flytten har tydligen tagit sin egen kurs, eftersom de flesta av Apples interna produktioner sägs vara betydligt försenade, vilket ledde till att Apple tittade på outsourcade partnerskap. Att gå med populära outsourcade innehållsleverantörer kan också vara ett bra drag, eftersom det skulle ge Apple den del av tittarna som mest är på språng, men som gillar TV-programmeringen. Från vad det verkar kommer det att finnas någon del av innehållet som kommer att omfatta Apples originalprogram, men det kanske inte är de rubriker som TV-programmen förväntas utmana de största namnen inom videostreaming och innehållsproduktion.

Man tror vidare att Apple kommer att debutera sin kreditkortservice tillsammans med en ny prenumerationsmodell för Apple News. Apples förflyttning av finansiella tjänster kommer att se att det erbjuder sitt eget kreditbaserade finansieringssystem, vilket möjligen kommer att marknadsföra sig själv genom att ta integritet och bekvämlighet som sin huvudsakliga pinne. Denna funktion förväntas dock inte i Indien snart.

När det gäller News-prenumerationstjänsten är det möjligt att Apple erbjuder någon form av en kombinerad affär för News och TV-prenumerationsprogram, kanske till och med Apple Music ingår i affären. Det har dock inte funnits några bekräftade rapporter om detta, tills nu.

Apples press för att öka sina intäkter från tjänster har sett att det i allt högre grad strategiserat sina senaste lanseringar kring prenumerationsmodeller. Företaget tittar på tjänster som original videoinnehållsströmning och prenumerationer på nyheter / tidskrifter för att tjäna pengar, följer i Microsofts steg, och föregår sin bild av att vara ett hårdvarudrivet företag. Innehållsströmmar är mycket efterfrågade, med originalprogram av Netflix och Amazon Prime som går så långt som att utmana de konventionella showerna för ekonomisk framgång.

Men med Apples ursprungliga program som verkar försenade, återstår det att se hur konsumenter tar till Apples TV-abonnemangsprogram. TV-tjänsten kommer eventuellt snart till Indien, med tanke på Netflix och Amazons växande närvaro på en av de största internetdrivna marknaderna i världen. Det går dock inte att hända med en gång eftersom Apple sannolikt inte har Indien-centrerat innehåll, åtminstone i början.