Apple TV + -tjänst för videoabonnemang tillkännagavs och lanserades i höst

Vad erbjuder Apple TV + och vad ger det för Indien?

“F√∂rutom Apple TV + med originalinneh√•ll producerat av anm√§rkningsv√§rda Hollywood-personligheter, har Apple TV-appen ocks√• blivit mer inkluderande”

Som lovat, ryktat och spionerat under längsta tiden har Apples Special Event sett lanseringen av Apple TV +, företagets officiella inträde i videostreaming-kriget. Medan priserna inte avslöjades kommer Apple TV + att lanseras i över 100 länder från och med denna höst. Tjänsten har premiär med den uppdaterade Apple TV-appen, som har fått en makeover och blivit mer ett underhållningsnav också.

Apple TV + - i text 2

För att bekräfta alla rapporter och rykten fokuserar Apple uppenbarligen starkt på originalinnehåll i sitt försök att ta sig an Netflix, Hulu och Amazon Prime Video i videostreamingtjänstsegmentet. Företaget investerar enligt uppgift 2 miljarder dollar i att producera original, exklusiva shower som sträcker sig från animerade program, dokumentärer, science fiction, drama och dokumentärer. Flytten framhävdes av paraden av Hollywoodstjärnor och kändisar som deltog i evenemanget och tog scenen, med Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, JJ Abrams och Oprah Winfrey.

Apple TV + - i text 3

Apple TV + kommer att vara prenumerationsbaserat, utan reklam och har allt innehåll som kan laddas ner på alla enheter som är kompatibla med appen. Det kommer också att få den nu standardmässiga rekommendationsmotorn, som kommer att kuratera visningar beroende på vad du föredrar att se. Intressant nog kommer Apple TV + att integreras i den nya Apple TV-appen, som också tar med sig Apple TV-kanaler för tittare som vill titta på TV-programmering, liksom andra strömningsjättar som Hulu och Amazon Prime Video. Netflix, som särskilt rapporterats, vägrade att samarbeta med Apple och vara en del av det nya, allomfattande ekosystemet. Det kommer att bli intressant att se hur Apple kommer att sammanställa en balans mellan eget innehåll och program från tredje part, samtidigt som det rekommenderade innehållet visas i Apple TV-appens karusell.

Apple TV + - i text 1

Den nya Apple TV-appen har ett mer strömlinjeformat gränssnitt med funktioner som dubbeltryck för att lägga till i listan och svep för att växla till nästa show. Det får också Siri-integration, med vilken du kan starta en show direkt med röst och inga fysiska knappåtgärder. Den kan användas för att prenumerera på en kanal eller köpa en viss film på begäran. Den nya appen kommer att finnas tillgänglig på Apple TV 4K, iPads, iPhones och nu också på Mac, bland Apples plattformar. Det kommer också att finnas tillgängligt på andra strömningsplattformar, som Amazon Fire Stick, Roku och smarta TV-apparater inklusive de från Sony, LG, Samsung och mer.

Apple TV + - i text 4

Indiska användare kommer också att få den nya Apple TV + streamingtjänsten i listan över de första länderna där den lanseras. Inga priser har dock offentliggjorts hittills och inte heller de specifika tidsfristerna för när varje originalshow kommer att sändas. Som en del av avskrivningsanteckningen specificerade Apple att det kommer att finnas nytt originalinnehåll på Apple TV + varje månad.