Apple vÀnder mot sonden i New York över sent svar pÄ FaceTime bug

Apple Group FaceTime

“Apple skulle enligt uppgift bli medveten om FaceTime-buggen mer Ă€n en vecka innan det vidtagit Ă„tgĂ€rder, vilket fick New Yorks Ă„klagarmyndighet att undersöka saken.”

Efter alla omstÀndigheter som Apple har gÄtt igenom sent, befinner sig det nu i hett vatten igen pÄ grund av FaceTime-sekretessfelet som nyligen offentliggjordes. Nu kommer New York State Attorney General, Letitia James, att inleda en utredning om omstÀndigheterna med FaceTime-buggen, medan den frÀmst fokuserar pÄ varför Apple inte agerade pÄ det tidigare Àn det gjorde.

AllmÀnheten blev medveten om FaceTime-buggen nyligen, dÀr man upptÀckte att pÄ grund av en brist i iOS som troligen kom in efter iOS 12.1-uppdateringen kunde anvÀndare med elaka avsikter ringa FaceTime-samtal till en enhet och anvÀnda enkelt knep, kan smyga in mottagaren av samtalet, Àven om han / hon inte fick det. Detta Àr ett potentiellt kÀnsligt hot, eftersom det skulle göra det möjligt för mÀnniskor att dra nytta av felet och lyssna pÄ anvÀndare som inte hade för avsikt att ta emot samtalet.

Apple Group FaceTime

Apple var enligt uppgift gjort medveten om felet mer Ă€n en vecka innan det blev offentligt, varefter det slutligen inaktiverade Group FaceTime-funktionen – som anvĂ€ndes för att aktivera ljudet i andra Ă€nden av samtalet. New Yorks guvernör, Andrew Cuomo, utfĂ€rdade ett konsumentuttalande som uppmanade dem att inaktivera iOS: s egen (och ganska populĂ€ra) videosamtalstjĂ€nst. Han sa, “FaceTime-buggen Ă€r ett allvarligt brott mot privatlivet som riskerar New Yorkers. Jag Ă€r djupt bekymrad över detta oansvariga fel som kan utnyttjas för skrupelfria Ă€ndamĂ„l.“

MÄnga lagstiftare i USA har sedan efterfrÄgat behovet av att upprÀtta en dataskyddsrÀkning, som heltÀckande skulle innehÄlla grundregler för datainsamling av anvÀndare och strikt integritetsstyrning. Att se hur beroende vÀrlden har blivit pÄ de tekniska stalwartsna Àr prylar som iPhone inte lÀngre avlats eller verktyg för den tekniskt kunniga befolkningen. Detta bör i sin tur krÀva mer ansvar för dem som tillverkar produkterna. Sonden pÄ Apples brist pÄ snabb handling kommer att vara centrerad kring denna faktor i sig.

Med det sagt, med tanke pÄ att inga kÀnsliga data möjligen lÀcktes ut, tillsammans med bristen pÄ lagstiftning om dataskydd, verkar det osannolikt att Apple kan fÄ allvarliga konsekvenser baserat pÄ detta.